Piotr Janus Napisano 17 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2020 Witam, Proszę o opinię co do umiejscowienia subwoofera Heco sub 252a dla kina domowego. Subwoofer chcę wstawić we wnękę pod wyspą - wyspa kuchenna (fot.1) pomiędzy ścianką a rurą. Odległość od tv to ok 1,5m a od miejsca odsłuchu to ok 4,5m. Fot.2 pokazuje umiejscowienie wyspy, przynajmniej mam nadzieję, że to widać. Chodzi mi o to, jak w takim miejscu będzie "pracował" subwoofer. Czy jest to odpowiednie miejsce. Zasilanie tam jest, a kabel od amplitunera poprowadzę pod listwą podłogową. Z góry dzięki z odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 17 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2020 Złe miejsce. Szybciej tam gdzie kwiatek stoi obok rtv komody. Sub powinien być albo z przodu albo z tyłu albo z boku, a nie gdzieś po środku u jeszcze wciśnięty we wnękę, on musi oddychać i grać w fazie z głośnikami. Sama kalibracja mikrofonem nie pomoże. Trzeba zachować jakieś pozory kina domowego. Zresztą i tak postawisz tam gdzie chcesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts