Karol Gotszlik Napisano 26 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2020 Hej! Moje CAL'e właśnie mi pękły w miejscu zaznaczonym na zdjęciu. Jest to bardzo mała powierzchnia plastiku. Jaki klej się do tego nada? Niestety kropelka nie działa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 10 maja 2020 Udostępnij Napisano 10 maja 2020 O, dość powszechny problem w solidnie męczonych CAL!ach Ja swoje naprawiłem wklejając na gorąco gwoździki jako trzpienie, może nieprzesadnie elegancko, ale bardzo skutecznie: 1. Zdejmij muszlę słuchawki z pałąka - da się bez problemu to zrobić po otwarciu muszli. 2. Sklej prowizorycznie, choćby tą kropelką. Chodzi tylko o ustabilizowanie obu części. 3. Dobierz 2 gwoździki lub wkręty z niewielkim łbem, długości ok. 20-30 mm (gwoździki możesz w razie czego przyciąć) - tak, by dały radę przejść przez obie części, ale nie na wylot przez pałąk. 4. Rozgrzej te gwoździki/wkręty palnikiem (choćby na kuchence gazowej) do czerwoności i wbij/wkręć w pałąk od strony muszli tak, by stworzyły trzpienie trzymające obie części razem. Problemy są dwa: 1. muszle nie będą się rotować w osi tego łączenia, więc mogą gorzej przylegać do głowy 2. Jeśli nie wciśniesz gwoździków do końca, mogą blokować/rysować muszlę Niestety nie mam już tych słuchawek, więc nie zrobię żadnych zdjęć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts