DreamWalker Napisano 6 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2009 Tak więc chciałem skusić się na słuchawki Philipsa SHP2000 ale doczytałem komenty że pałąk nie jest wystarczająco ściśnięty i mogą spadać.Tak więc postanowiłem że przyjrzę się jeszcze innym modelom.Z góry mówię że nie mam zamiaru wydawać więcej niż 50zł za słuchawki. Co prawda mają być one typowo muzyczne (mikrofon obojętne, nie musi być) głównie będę w nich słuchał muzyki. Pasmo przenoszenia? Hm... i tak nie ma wielkiej różnicy między słuchawkami z pasmem 20Hz-20kHz a 15Hz-22kHz (choć są takie osoby co to usłyszą - tzw. audiofile )Dla mnie bas musi być dobry, miękki, żeby nie rzężyły, czeszczały czy co tam innego przy głośniejszym graniu.Jakby co to odpowiem na pytaniaOgólnie, dobre za małą sumkę (w tej kategorii cenowej bo nie sztuką jest kupić creativa za 500zł.... ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radmor7 Napisano 6 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2009 Korzystałem z tych słuchawek bardzo długo moim zdaniem dużo basu [niezbyt czystego] lekko wytłumione wysokie tony. Jednak największa wada ich to; skrzypiący pałąk i skrzypiące plastikowe obudowy [skrzypią przy najmniejszym ruchu głowy].Wymieniłem na KOSS UR20 sto razy lepsze. Naprawdę warto trochę dołożyć i cieszyć się dżwiękiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamWalker Napisano 6 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2009 Słuchawki prezentują się nieźle ;] Ale drogie Jeszcze mam takie pytanie do mojego wyżej: kabel musiałby mieć z 3m. Od kompa trochę mam a w przypadku SHP2500 kabel 6m to przesada... jakieś ustępstwo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radmor7 Napisano 6 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2009 Sześciometrowy kabel u Philipsów to wcale nie przesada a wygoda przekonasz się gdy je kupisz poza tym kabel ten jest dość gruby i wytrzymały zresztą same słuchawki również do delikatnych nie należą. Jeśli kryterium ma być cena to polecam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamWalker Napisano 6 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2009 Sześciometrowy kabel u Philipsów to wcale nie przesada a wygoda przekonasz się gdy je kupisz poza tym kabel ten jest dość gruby i wytrzymały zresztą same słuchawki również do delikatnych nie należą. Jeśli kryterium ma być cena to polecam! icon_razz.gifNie to chciałem powiedzieć 6m dla mnie to przesada Jak mam swoje słuchawki (z biedronki za 20 czy 30zł - bo na szybko kiedyś potrzebowałem) które mają 3m kabel to już wisi i dlatego że przyzwyczajony jestem coś koło tego dobrze by było 6m rzadko spotykane ;] Jak nie będzie innych propozycji to chyba te SHP2500 lub 2000 wemzę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamWalker Napisano 7 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2009 Sorry za post pod postem (można połączyć) ale temat odświeżam by usłuszeć/ przeczytać waszą opinie na temat kolejnych philipsów tym razem shp2700.Co myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts