gokugo Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 Witajcie. To mój pierwszy post, i mam nadzieję że nie ostatni na tym forum . W kwestii audio jestem dość "zielony", dla tego proszę was o radę: mianowicie chcę dobrać kolumny podłogowe do amplitunera YAMAHA RX-497. Problem jest dość powszechny, mianowicie dysponuję kwotą 800 i boję się że taką cenę nic nowego sensownego się nie da kupić... Proszę o wsparcie!!! Dodam tylko że sprzęt ma być sprzętem audio w 100% a nie video, i pomieszczenie ma 28m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gokugo Napisano 15 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 Cytat Witajcie. To mój pierwszy post, i mam nadzieję że nie ostatni na tym forum . W kwestii audio jestem dość "zielony", dla tego proszę was o radę: mianowicie chcę dobrać kolumny podłogowe do amplitunera YAMAHA RX-497. Problem jest dość powszechny, mianowicie dysponuję kwotą 800 i boję się że taką cenę nic nowego sensownego się nie da kupić... Proszę o wsparcie!!! Dodam tylko że sprzęt ma być sprzętem audio w 100% a nie video, i pomieszczenie ma 28m2 co sądzicie o Magnat Monitor 880... na allegro ok 600 za parę?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 Witamgokugo sam mialem te glosniki na samym poczatku przygody z audio. Kolumny te graja bardzo poprawnie. Po wygrzaniu potrafily zaskoczyc basem, szczegolnie tym nisko schodzacym , na plus ofkors. Gora ok, czasami sypnelo 'piaskiem" ale to jak juz bym musial sie czepiac i nie wykrywalne dla poczatkujacego , natomiast przez moj wzmacniacz pewnie zostala cofnieta srednica. takze malo co jej moglem doswiadczyc. Do takiego metrazu te kolumny sprawdza sie bdb bo u mnie na 15 m byly za duze. W tym ze ja dalem zanie 390 za nowe ale byly bez gwarancji . Dlatego tez po milych doswiadczeniach z ta firma postanowilem kupic wyzszy model ale podstawkowy.Ogolnie polecam ps. Kolumny te lubia przestrzen, tzn trzeba je odstawic od tylnych scian o okolo 80 cm bo bas bedze dudnic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 17 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 mimo tych wszystkich uwag na temat tych glosników i choc przekraczaja Twój budzet w tej cenie to okazja bo sa to mega swietne kolumny i polecam je w 100%http://www.allegro.pl/item529940371_hiend_...gue_okazja.htmlpozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielonynick Napisano 17 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 ja z dobrym basem to polecam ci kolumny firmy jamo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts