Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witajcie. To mój pierwszy post, i mam nadzieję że nie ostatni na tym forum icon_wink.gif. W kwestii audio jestem dość "zielony", dla tego proszę was o radę: mianowicie chcę dobrać kolumny podłogowe do amplitunera YAMAHA RX-497. Problem jest dość powszechny, mianowicie dysponuję kwotą 800 i boję się że taką cenę nic nowego sensownego się nie da kupić... Proszę o wsparcie!!!
Dodam tylko że sprzęt ma być sprzętem audio w 100% a nie video, i pomieszczenie ma 28m2
Napisano
Cytat

Witajcie. To mój pierwszy post, i mam nadzieję że nie ostatni na tym forum icon_wink.gif. W kwestii audio jestem dość "zielony", dla tego proszę was o radę: mianowicie chcę dobrać kolumny podłogowe do amplitunera YAMAHA RX-497. Problem jest dość powszechny, mianowicie dysponuję kwotą 800 i boję się że taką cenę nic nowego sensownego się nie da kupić... Proszę o wsparcie!!!
Dodam tylko że sprzęt ma być sprzętem audio w 100% a nie video, i pomieszczenie ma 28m2

co sądzicie o Magnat Monitor 880... na allegro ok 600 za parę??
Napisano
Witam
gokugo sam mialem te glosniki na samym poczatku przygody z audio. Kolumny te graja bardzo poprawnie. Po wygrzaniu potrafily zaskoczyc basem, szczegolnie tym nisko schodzacym , na plus ofkors. Gora ok, czasami sypnelo 'piaskiem" ale to jak juz bym musial sie czepiac icon_smile.gifi nie wykrywalne dla poczatkujacego , natomiast przez moj wzmacniacz pewnie zostala cofnieta srednica. takze malo co jej moglem doswiadczyc. Do takiego metrazu te kolumny sprawdza sie bdb bo u mnie na 15 m byly za duze. W tym ze ja dalem zanie 390 za nowe ale byly bez gwarancji icon_smile.gif. Dlatego tez po milych doswiadczeniach z ta firma postanowilem kupic wyzszy model ale podstawkowy.

Ogolnie polecam icon_smile.gif

ps. Kolumny te lubia przestrzen, tzn trzeba je odstawic od tylnych scian o okolo 80 cm bo bas bedze dudnic icon_smile.gif