krzyk_91 Napisano 17 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 Witam, chcę zrobić lektora do filmu, który robię. Pożyczyłem dobrą, profesjonalną kamerę Canona i nagrałem dźwięk z obrazem na kasetce miniDV. Zgrałem to wszystko w Windows Movie Maker na Windows Vista przez port FireWire. VirtualDubem wyodrębniłem dźwięk od filmu i zapisałem jako WAV. Ale mam problem bo w dźwięku co kilka sekund pojawia się dziwny dźwięk: http://prokrist.vot.pl/pipczenie.mp3 . Da się go jakoś usunąć?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
space Napisano 19 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2009 Da, ale kosztem strasznie żmudnej pracy lub dużej kasy...generalnie nie warto, lepiej zgrać ponownie przy użyciu dobrego sprzętu/programów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyk_91 Napisano 19 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2009 Acha, a co mogło spowodować ten dźwięk?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts