krzysztoff Napisano 26 lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 Czesc, Chciałbym wprowadzić słuchawki przewodowe do mojego zestawu złożonego ze wzmacniacza Cambridge Audio A500 + Yamaha WXC50. Aktualnie Yamaha działa w trybie Player i podaje sygnał do CA500 poprzez AUX OUT. Z tego co udało mi się ustalić mogę podłączyć wzmacniacz słuchawkowy do wyjścia REC OUT na wzmacniaczu. Kilka pytań: Czy ten sygnał muszę jakoś wybierać na selektorze źródła z przodu czy będzie po prostu podawał wszystko co wchodzi na wzmacniacz na wybranym kanale? (np. Yamahe mam podpiętą pod CD, czyli REC OUT poda na wyjściu wszystko z CD..) ? Czy mogę podłączyć słuchawki bezpośrednio pod REC OUT przejściówką z RCA na jack? Czy mam jeszcze jakieś inne opcje, np. wykorzystać WXC50? Jedyne co mi przychodzi do głowy to PRE OUT na WXC50, ale wtedy muszę zmienić tryb pracy WXC50, co pewno zaburzy połączenie ze wzmacniaczem i trybem Player. Wielkie dzięki za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smigaacz Napisano 21 kwietnia Udostępnij Napisano 21 kwietnia Dnia 26.07.2020 o 12:57, krzysztoff napisał: Czesc, Chciałbym wprowadzić słuchawki przewodowe do mojego zestawu złożonego ze wzmacniacza Cambridge Audio A500 + Yamaha WXC50. Aktualnie Yamaha działa w trybie Player i podaje sygnał do CA500 poprzez AUX OUT. Z tego co udało mi się ustalić mogę podłączyć wzmacniacz słuchawkowy do wyjścia REC OUT na wzmacniaczu. Kilka pytań: Czy ten sygnał muszę jakoś wybierać na selektorze źródła z przodu czy będzie po prostu podawał wszystko co wchodzi na wzmacniacz na wybranym kanale? (np. Yamahe mam podpiętą pod CD, czyli REC OUT poda na wyjściu wszystko z CD..) ? Czy mogę podłączyć słuchawki bezpośrednio pod REC OUT przejściówką z RCA na jack? Czy mam jeszcze jakieś inne opcje, np. wykorzystać WXC50? Jedyne co mi przychodzi do głowy to PRE OUT na WXC50, ale wtedy muszę zmienić tryb pracy WXC50, co pewno zaburzy połączenie ze wzmacniaczem i trybem Player. Wielkie dzięki za pomoc! Witam Wszystkich Poszukuje gniazd RCA do wspomnianego wzmacniacza Cambridge A500 Może Ktoś wie gdzie można kupić przynajmniej pasujący zamiennik Z góry dziękuje za pomoc. S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts