Rafał Maksymiuk Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 (edytowany) Cześć. Czy ktoś może mi pomóc bo mam problem z podłączeniem gramofonu do wzmacniacza. Podłączam do mikrowieży Technics ST-CH505, kable chinch pod wejście phono i strasznie trzeszczy,jakby coś sprzężało. Z kolei jeśli podłącze w ten sam sposób pod kino domowe FUNAI ,wszystko jest w porządku. Czyżby wzmacniacz w Technics uszkodzony? Edytowano 14 października 2020 przez Rafał Maksymiuk poprawka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacool Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Jak widze - ten gramofon ma wbudowany przedwzmacniacz wiec sprobuj podłaczyc pod zwykłe wejscie wzmacniacza (nie phono). Byc moze ma jakies przełaczanir trybu phono/zwykly sygnał? Poczytaj instrukcje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Maksymiuk Napisano 15 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2020 Dzięki za zainteresowanie. We wzmacniaczu jest tylko jeszcze wejście na DCC (4xchinch) więc raczej tam nie będzie grało, a przełącznik jest tylko miedzy phono a dcc. W instrukcjach nie ma nic,poza podstawowymi podłączeniami . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacool Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 Probuj w to wejscie play/in. To chyba prtla magnetofonowa, moze sie uda. Jesli wejscie phono, wyedy sprobowalbym w gramofonoe poszukac czy mozna wylaczyc wbudowany preamp. Mam na mysli jedną pare z tego DCC iznaczoną jako IN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 @Rafał Maksymiuk jak będziesz podłączał to pod wejście phono to jeszcze uszkodzisz przedwzmacniacz gramofonowy we wzmacniaczu. Zaintrygowany tematem przejrzałem instrukcje i wygląda na to, że producent nie przewidział opcji odłączenia pre w gramofonie. Inna sprawa, że nie rozumiem producentów/ marketingowców którzy nazywają "gramofony" numerami, które były już 40 lat temu przypisane innemu gramofonowi, dziwne to i dla mnie ubogie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Maksymiuk Napisano 15 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2020 Dzięki za odzew. Podejrzewałem że problem może stanowić przedwzmacniacz. Działa przez kino domowe i na razie musi to wystarczyć. 3 godziny temu, yacool napisał: Probuj w to wejscie play/in. To chyba prtla magnetofonowa, moze sie uda. Jesli wejscie phono, wyedy sprobowalbym w gramofonoe poszukac czy mozna wylaczyc wbudowany preamp. Mam na mysli jedną pare z tego DCC iznaczoną jako IN Sprobuję może, ale dcc to było chyba cyfrowe,więc nie wiem czy zadziała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts