Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

To mój pierwszy post więc na wstępie witam wszystkich uczestników.

Potrzebuję pomocy w doborze sprzętu do słuchania stacji radiowych, Wystarczy mi analogowe radio, nie potrzebuję żadnego DAB. Ważne aby sprzęt posiadał pilota oraz pamięć minimum 20 stacji FM, które można wybrać z klawiszy numerycznych na pilocie. Gdyby sprzęt udało się podłączyć pod telewizor to byłoby już super. Kino domowe jest natomiast zupełnie zbędne.
Pomieszczenie w którym chcę używać sprzętu to pokój o wielkości ok 20 m2, w kształcie kwadratu.
Do tej pory posiadam miniwieżę Panasonic SA-PM250, której dźwięk delikatnie mówiąc rozczarowuje mnie - nie chodzi o głośność a o jakość dźwięku.

Zastanawiam się czy kupić np. nową miniwieżę - tu pod uwagę brałem następujące wersje
Denon RCD-M41
Panasonic SC-PMX92
Onkyo CS-375D

lub też nad zakupem sprzętu używanego w postaci jakiegoś amplitunera (?) i monitorów - tutaj patrzyłem na np. Eltax Liberty 3 lub Tannoy M2. 
Niestety moja wiedza odnośnie sprzętu używanego jest słaba i obawiam się kupna czegoś z niepewnego źródła...

Z chęcią przeczytam wszelkie sugestie oraz ewentualne namiary na miejsca, gdzie mogę zakupić pewny sprzęt.
Najważniejsze na koniec - na sprzęt najchętniej nie wydałbym więcej niż 1000 zł

Napisano (edytowany)
17 godzin temu, Waldi77 napisał:

Panasonic SC-PMX92

To jest optymalny wybór w tym budżecie (nowy sprzęt), a jak nie potrzebujesz DAB to masz do wyboru tańszy model SC-PMX90. Ma wygodne złącze optyczne, które posłuży do podpięcia telewizora. Trzeba obowiązkowo wymienić przewody głośnikowe z tego zestawu to polepszy jakość dźwięku. Warto też poeksperymentować z ustawieniem kolumn szeroko lub wąsko tak, aby cały zestaw (kolumny, elektronika) nie stał w jednym miejscu.

Edytowano przez lysyrafal