Fredd998 Napisano 4 listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 listopada 2020 Witajcie. Moje Onkyo potrzebuje reanimacji. Posiadam je ponad 5 lat i do tej pory nie było żadnych problemów. Raz na pół roku zdarzała się sytuacja że nie wczytywał płyt jednak po ponownym włączeniu wszystko wracało do normy. Odczytywał płyty szybko, przewijania bez problemów, od pierwszego do ostatniego utworu również szybko przechodził nie było żadnych oznak kończenia się lasera. Jedynie od zakupu tacka nie miała siły do pełnego wysunięcia i czasami ponownego wsunięcia. VID_20201104_150555.mp4 VID_20201104_150555.mp4 Któregoś dnia nie odczytywał już płyt. Od tak. Mimo że wcześniej nie było problemów. I tak stał kilka miesięcy do dnia dzisiejszego. Z uwagi iż przejadł mi się Tidal z Chromecastem to zakupiłem Denona 1290. Mam nadzieję, że to dobry wybór po Onkyo. Dziś robiłem miejsce w szafce dla Denona i przy wyjmowaniu DXa słyszę jak coś mi w środku lata, więc rozkręcam i co.... płyta CD we wnętrzu. Dwu i sześciolatka krzyczą za balkonem, że to nie one..... więc wpuściłem je do mieszkania. Chciałem oddać w ręce speca choć w moim mieście ETM takiego brakuje. Nagrałem krótkie filmiki i liczę że może coś doradzicie. VID_20201104_150508.mp4 Nie kręci w ogóle płyty, nie czyta a odgłos wydaję skaczący laser. I tak sobie myślę jakim cudem tej mojej szarańczy udało się wepchnąć płytę CD do środka...? Jest sens ratować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredd998 Napisano 11 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 (edytowany) Czy jest ktoś w łódzkim, kto zajmuje się jeszcze tuningiem CDeków? Piotrek608 zajmuje się jeszcze taką zabawą? Chodzi mi o Denona 1290. A Onkyo chyba na części albo jeszcze OTJ Serwis w Łodzi bo szkoda do odstawić w kąt. Edytowano 11 listopada 2020 przez Fredd998 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts