fosge Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 2 godziny temu, Dedal75 napisał: Bx efektywność i spadek przyjazny 😉 w broszurce MA. Nie ma tragedii ale do przyjazności trochę im brakuje. Pzdr Do Denka pasują zgodzę się ale tu nie chodzi o parametry a barwę. Tu nie chodzi tylko o broszurki wiadomym jest że impedancja nie jest stała i tyczy się to 99% kolumn na rynku. Osobiście je miałem więc opieram się na swoich spostrzeżeniach nie na ulotkach reklamowych. Miałem okazję słuchać frontów z Denonem AVR X4200W wiem droższy model ale grało to "piękną zróżnicowaną barwą" Barwą która jest u każdego cechą odbieraną subiektywnie Cytat Czy różnią się czymś te kolumny z białą membraną od tej "nowszej" z platynową ? czy to jest tylko różnica w wyglądzie ? Obie wersje mają przetworniki wykonane w tej samej technologii C-Cam i pod tym względem nie różnią się wcale, nawet parametry identyczne tu bardziej chodzi o wygląd i wagę bo w nowszej odmianie czymś musiały się wyróżniać ( w samym brzmieniu na granicy percepcji ) Tak czy inaczej jeśli nie ma różnicy to po co przepłacać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 (edytowany) -U mnie BX5 z HK -I Advance Acoustic 2 modele, - CA. -Marantz -Creek Dalej posiadam już pisałem fx ale serii bronze. Więc jakieś pojęcie też mam, i nic nie napisałem o słabej barwie, bo grają naprawdę przyzwoicie. Piszesz jak nie ma różnicy to po co przepłacać. Czarne lusterko w aucie spełnia swoje zadanie, jednak dla niektórych w kolorze nadwozia wygląda lepiej 😉. Pzdr Edytowano 10 listopada 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poprawka Napisano 10 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Bardzo dziękuje wszystkim za rady. Niestety kolor kolumn jak się okazuje nie pasuje... Muszę szukać czarnych. W związku z tym pytanie: Które z poniższych kolumn Polk s55e Melodika bl40 mk3 Klipsch r-f28 indiana line tesi 561 do wszystkich głośnik centralny i tylne. Aby było 5.0 Z tego co widzę wszystkie nowe są w okolicy 1200 -1500 Nadal będę szukał MA bronze (czarnych) ale jak nie znajdę to muszę mieć coś na oku bo idzie black friday. (amplitunera nie ma. Chce wydać na amplituner do 3000 zł) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Kolor rosewood na żywo wygląda świetnie, a czarny hm 20 lat temu to tak🤔, teraz można więcej 😁choć aktualne fronty mam właśnie czarne jednak tylko dlatego że nie było innych w uzywkach których zresztą jak na lekarstwo 😉. Pzdr Co do wymienionych to różne granie w ciemno to wróżenie z fusów tym bardziej że sam nie wiesz jaki AMP kupisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poprawka Napisano 10 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 (edytowany) 26 minut temu, Dedal75 napisał: Kolor rosewood na żywo wygląda świetnie, a czarny hm 20 lat temu to tak🤔, teraz można więcej 😁choć aktualne fronty mam właśnie czarne jednak tylko dlatego że nie było innych w uzywkach których zresztą jak na lekarstwo 😉. Pzdr Co do wymienionych to różne granie w ciemno to wróżenie z fusów tym bardziej że sam nie wiesz jaki AMP kupisz. Amplituner kupie pod kolumny. o kolorze nie ma sensu dyskutować. Edytowano 10 listopada 2020 przez poprawka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Spoko robisz jak uważasz. Jednak zapytałeś czy warto brać BXy nie było mowy o kolorze. Prawda? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poprawka Napisano 10 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Przed chwilą, Dedal75 napisał: Spoko robisz jak uważasz. Jednak zapytałeś czy warto brać BXy nie było mowy o kolorze. Prawda? Pzdr Tak. Szukam ich dalej tylko w kolorze czarnym. Niestety ten co znalazłem nie spasował do wystroju jaki jest w salonie. Jednak poprosiłem o poradę co w przypadku gdybym nic nie znalazł do black friday. Bo wtedy chciałbym wykorzystać ewentualne promocje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Ok. Powodzenia życzę. Może się trafią. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poprawka Napisano 11 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 14 godzin temu, Dedal75 napisał: Ok. Powodzenia życzę. Może się trafią. Pzdr Znalazłem zestaw 5.0 (Monitor Audio linia Silver Rx8 2szt. Rxc 1 szt Rx1) to chyba jakiś lepszy model ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 (edytowany) Tak I Ja to wiem. A nie łatwiej wygoglowac? I liznąć trochę wiadomości 😉. Pzdr Edytowano 11 listopada 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fosge Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Dnia 10.11.2020 o 16:10, Dedal75 napisał: Czarne lusterko w aucie spełnia swoje zadanie, jednak dla niektórych w kolorze nadwozia wygląda lepiej 😉. Pzdr Nie bardzo interesuje mnie przepychanie się na pozjadane mądrości i porównywanie lusterek w samochodzie pod kolor nadwozia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 I vice versa. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts