Robibrawo Napisano 20 listopada 2020 Napisano 20 listopada 2020 Witam. Jestem nowy ale stary w klient horna. Posiadam prawie 20 letni HK 5500 zaczyna szwankować w nim elektronika sam się przestawia więc jego czas widać mija. Głośniki jakie z nim kupiłem to dali blue series nadal w swietnej kondycji więc nie chce ich wymieniać. Który amplituner nie dostanie zadyszki 5 x 4 Ohmy. System będzie rozbudowywany do atmos więc jakie propozycje. Jak to będzie się miało technicznie 5 x 4 ohmy i atmos 4x8 Ohm? Subwoofer focal padł już 2 lata temu wymieniony na Rel HT. Pomiedscz nie 4 x 5.4m. Odpisz, cytując
Masiorek Wiercipięta Napisano 20 listopada 2020 Napisano 20 listopada 2020 2 godziny temu, Robibrawo napisał: Witam. Jestem nowy ale stary w klient horna. Posiadam prawie 20 letni HK 5500 zaczyna szwankować w nim elektronika sam się przestawia więc jego czas widać mija. Głośniki jakie z nim kupiłem to dali blue series nadal w swietnej kondycji więc nie chce ich wymieniać. Który amplituner nie dostanie zadyszki 5 x 4 Ohmy. System będzie rozbudowywany do atmos więc jakie propozycje. Jak to będzie się miało technicznie 5 x 4 ohmy i atmos 4x8 Ohm? Subwoofer focal padł już 2 lata temu wymieniony na Rel HT. Pomiedscz nie 4 x 5.4m. Witaj, Widzę, iż jesteśmy na podobnym etapie :) Ja mam aktualnie : Yamahę RX-V630RDS + serie niebieska kolumn Dali. Kolumny planuję zostawić - chcę dokupić : Amplituner ( moje typy to Denon AVRX2600H lub Yamaha RX-V685 ) + Zidoo Z9x + Sony UBP-X700 ( to już kupione ). Dawno nie zmieniałem sprzętu, ale po Sony UBP-X700 widzę, iż to idzie w złym kierunku....( Mój "stary" Philips BDP7500 jest lepiej wykonany i lepiej wyposażony, a cena zakupu była podobna ) Bardzo podoba mi się Denon AVRX2600H....ale jak to zagra z Dali 104 ? Odpisz, cytując
Robibrawo Napisano 20 listopada 2020 Autor Napisano 20 listopada 2020 39 minut temu, Masiorek Wiercipięta napisał: Witaj, Widzę, iż jesteśmy na podobnym etapie Ja mam aktualnie : Yamahę RX-V630RDS + serie niebieska kolumn Dali. Kolumny planuję zostawić - chcę dokupić : Amplituner ( moje typy to Denon AVRX2600H lub Yamaha RX-V685 ) + Zidoo Z9x + Sony UBP-X700 ( to już kupione ). Dawno nie zmieniałem sprzętu, ale po Sony UBP-X700 widzę, iż to idzie w złym kierunku....( Mój "stary" Philips BDP7500 jest lepiej wykonany i lepiej wyposażony, a cena zakupu była podobna ) Bardzo podoba mi się Denon AVRX2600H....ale jak to zagra z Dali 104 ? Obawiam się że denon nie podoła ale chciałbym to potwierdzić u fachowców. Denon 4 ohmy podaje tylko na 2 frontach. Ja oscyluje w wyższych modelach że względu na większe końcówki mocy. Jednak im więcej głośników tym mniej na koncu. Dlatego ufam iż ktoś się konkretnie wypowie i coś zaproponuje. Odpisz, cytując
Recommended Posts