audionoob Napisano 5 lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 lutego 2009 WitamPlanuję zakup amplituner'a Yamaha RX-V363 - nie ukrywam, chociażby ze względu na cenę. Niestety jako totalny laik audiofilowski, zwracam się do Was z prośbą. Mam telewizor LCD fullHD, konsolę PS3, laptopa i głośniki komputerowe Logitech'a X-530. Jak to wszystko spiąć tak, by dźwięk z tych wszystkich urządzeń szedł przez ampli, do owych głośników. Ewentualnie, czy zamiast tych komputerowych plastików polecilibyście może jakieś kolumny stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 5 lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 lutego 2009 Daj sobie spokój z tymi imitacjami kolumn ,kup np używane głośniki Kody.W porównaniu do dotychczasowymi zagrają rewelacyjnie i na pewno wykorzystają twój ampli tuner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 5 lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 lutego 2009 Kolega Kibic1 ma racje. Zakup uzywane np magnat monitor 220 za kolo 250zl. Roznice bedzie wielka. Choc zadko widzialem te kolumny bo chyba kazdy zadowolony :] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionoob Napisano 5 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2009 Czyli twierdzicie, ze kolumny [nawet stereo] np Kody beda o niebo lepsze od tych plastikowych 5.1?A druga kwestia? Jak to pospinac by przez nie szedl dzwiek z laptopa, tv i konsoli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 5 lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 lutego 2009 Wzmacniacz ma z tylu kilka wejscc rca ( czincz)... nie wiem jakie wyjscia ma ps3 .. ale podejzewam ze bez problemu tez bedzie takowe miec .. tak samo telewizor. i robisz tak:-podpiszasz wzmaczniacz w jakies gniazdo chinch np tuner kablem chinch z tv-wzmacniacz w gniazdo np tape1 z chinch z ps3takim kablem np. http://www.allegro.pl/item542399613_kabel_..._2.html#gallery-natomiast laptopa podpinasz z jesccze innym wejsciem z tylu wzmacniacza np aux poprzez np taki kabel http://www.allegro.pl/item537631685_kabel_...ld_vk30322.htmlaby zmienic zrodlo ( tv, ps czy komp ) z przodu wzmacniacza krecisz pokretelkiem gdzie sa tuner,tape1 czy aux w zaleznosci co potrzebujesz co do kolumnoczwisice ze beda lepsze !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionoob Napisano 5 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2009 To moze jeszcze polecicie mi konkretne modele z nowych kolumn stereo. Koda? VK? Nie chce sie pakowac w kolumny 5.1 bo w pokoju gdzie to sie bedzie znajdowalo nie ma az tak duzo miejsca i zbedna bedzie platanina kabli, a i efekt dzwieku nie bedzie super.W tv zas mam composite, component, hdmi etc... Jesli konsola jest podpieta pod tv przez HDMI, to tv majac spiety z amplitunerem, dzwiek z konsoli idzie przez glosniki amplitunera, tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts