tomlodz Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 Witam, Od dłuższego czasu nie udzielałem się na forum. Teraz wykonuję właśnie swój pokój odsłuchowy w domu i będę robił między innymi dyfuzory QRD ze styropianu około 12-14 sztuk. Sam wiem że ceny tych ustrojów nie są niskie w związku z tym pomyślałem że jak jest tutaj jakiś audiofil z Łodzi to mogę wykonać kilka więcej jak będę robił swoje po kosztach. Parametry dyfuzora: - szerokość studni 6,5 cm - największa głębokość studni 11,4 - strojony według QRDdude na 861-2646 Hz - wymiary 100x50 cm Proszę nie pisać że styropian się nie nadaje bo przestudiowałem literaturę i styropian się jak najbardziej nadaje tylko musi być porządnie pomalowany najlepiej lakierem lamperyjnym na końcową warstwę. Jak projekt będzie ukończony to chętnie się podzielę z forum wrażeniami odsłuchowymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomlodz Napisano 28 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 Nie było chętnych, ale pokazuję pierwsze sztuki spod mojej ręki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 30 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2021 Czym tak równo wycięte? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomlodz Napisano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2021 Drutem oporowym widać maszynę na zdjęciu. Zrobiłem szablon taki jak na zdjęciu. Wycięcie jednego to około 15 minut. Na sufit zrobiłem jeszcze Skyline ze styroduru ale z tym jest za dużo roboty trochę. No i oczywiście panele absorbujące z wełny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts