Krakoos Napisano 18 stycznia 2021 Napisano 18 stycznia 2021 Witam, Mam problem z moim kinem domowym. Nie jest to jakaś świeżynka, ale daje radę. Denon AVR-1912, ze specyfikacji wynika, że powinien dekodować wszystko aż do pułapu THX. Podłączony HDMI ARC do HDMI ARC w TV (Samsung NU8000 jeśli to ma znaczenie) Telewizor wykrywa dekoder jako źródło dźwięku, mogę sterować głośnością z poziomu pilota od TV. Wszystko super aż do momentu gdy chcę odtworzyć Blu-ray z Xboxa albo film z DTS z USB podpiętego do TV. Wyskakuje nie obsługiwane audio i leci sam obraz. Rozumiem, że telewizor nie dekoduje DTS, ale wszystko powinno iść przez Denona. Próbowałem z optykiem i to samo. Wątpię by była to kwestia ustawień, ale nie zdziwię się gdy rozwiązanie będzie banalnie proste, tyle że ja nie ogarniam co. Z góry dzięki za pomoc. Odpisz, cytując
Krakoos Napisano 24 stycznia 2021 Autor Napisano 24 stycznia 2021 Dnia 18.01.2021 o 11:50, Krakoos napisał: Witam, Mam problem z moim kinem domowym. Nie jest to jakaś świeżynka, ale daje radę. Denon AVR-1912, ze specyfikacji wynika, że powinien dekodować wszystko aż do pułapu THX. Podłączony HDMI ARC do HDMI ARC w TV (Samsung NU8000 jeśli to ma znaczenie) Telewizor wykrywa dekoder jako źródło dźwięku, mogę sterować głośnością z poziomu pilota od TV. Wszystko super aż do momentu gdy chcę odtworzyć Blu-ray z Xboxa albo film z DTS z USB podpiętego do TV. Wyskakuje nie obsługiwane audio i leci sam obraz. Rozumiem, że telewizor nie dekoduje DTS, ale wszystko powinno iść przez Denona. Próbowałem z optykiem i to samo. Wątpię by była to kwestia ustawień, ale nie zdziwię się gdy rozwiązanie będzie banalnie proste, tyle że ja nie ogarniam co. Z góry dzięki za pomoc. Już wiem, że to wina telewizora nie wspierającego DTS w ogóle. Można zamknąć temat. Odpisz, cytując
Recommended Posts