Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich!

Przewaliłem sporo tematów opisujących amplitunery onkyo modele 509/607/609.
Z uwagi na to iz posiadam obecnie sprzet typu technics niski model 2 x 35 W kolumny New Mildton 200 po przerobce niskich tonow gdzie uzyto mocniejsze glosniki. A takze space86 w oryginale stan bardzo dobry wszystkich kolumn. Wiem ze za chwile sie znajda hejterzy tego sprzętu. Stąd po przeczytaniu kilku tematów i po przemyśleniach, sprzedam mildtony 200 a za te pieniadze chcialbym kupic jakies dobre podstawki typu quantum magnat 673. Przewaliłem cały internet i nikt takich głośników nie sprzedaje. Jedynie znalazłem 202 Magnat supreme. Wiem ze byl taki temat i byly one opisywane i z samego opisu i opinii innych bardziej pasowalyby mi te 673 natomiast ich miec nie moge. Chcialbym zatem zakupic jak w tytule amplituner 609 z mikro i pilotem w zestawie i na te chwile podlaczyc space86 natomiast do tego dodać inne kolumny np (własnie marzyłyby mi sie 673 magnat jednak ich nie ma) i pozostaja 202. Pytanie jak to będzie grało gdy dam na przód np magnaty a tył space86 (wiem ze to inna bajka jakości i dzwieku). Dlatego prosze was o porade. Pokój 14m2.
Na pewno ten sprzęt będzie podłączony do TV 43 c do niego konsola. Zatem 10 % gry 30 % filmy 60 % muzyka. Raczej ballady/blues/pop radiowy/. Bardziej dynamiczny bas czyste dzwieki.
Co do budżetu myśle ze pomijając wydane pieniadze na ampli onkyo 607/609( jesli znajde w dobrej cenie) to na głośniki ok 700 zł w gre wchodza używki. Na dzien dzisiejszy chcialbym zbudowac tylko zestaw 4.0 badz kupno jescze centralnego Magnat 252.

PS: Jakie różnice realne praktyczne mają te dwa modele jak w tytule 607/609 bo nie znalazlem typowego porównania. A mam mozliwosc zakupu 607 w dobrych pieniazkach natomaist juz na 609 niestety musze wydac troche wiecej.

Z góry dziękuje i przepraszam za chaos w opisie.