Michal Salyga Napisano 2 lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 lutego 2021 (edytowany) Witam. Od dwóch dni męczę się z połączeniem mojego TV z amplitunerem tak abym mógł oglądać Netflixa a głos był odtwarzany z kolumn głośnikowych. Może ktoś będzie w stanie dorawdzić czy i co robię źle. Schemat wygląda następująco: Telewizor Samsung UE65nu8072t (gniazdo HDMI ARC) łączę kablem HDMI z ekstraktorem HDMI ARC DTS (urządzenie wygląda w ten sposób https://www.screenpresso.com/=AxMHe) następnie kablem optycznym łączę się z gniazdem optical w amplitunerze Yamaha R-N602 Załączam dwa zdjęcia w jaki sposób dokonałem połączenia: Zgodnie z tym co udało mi się znaleźć w internecie na temat połączenia HDMI ARC w telewizorach Samsung funkcja Anynet + w TV jest włączona (https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/how-to-use-hdmi-arc-on-samsung-smart-tv/). Po wybraniu źródła dźwięku (Optical 2) w ampitunerze niestety nic nie słychać. W ustawieniach audio TV nie pojawia się żadne nowe połączenie. Mam tam dostępne tylko dwa połączenia tzn: wbudowane głośniki TV oraz Optical 1 (moje połączenie optyczne z komputerem podpiętym pod TV które działa ok). Czy coś robię źle? Czy połączenie przy użyciu powyżej wymienionego ekstraktora ma szansę się udać? Będę wdzięczny za każdą pomoc w temacie. Pozdrawiam, Michał Edytowano 2 lutego 2021 przez Michal Salyga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 2 lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 lutego 2021 W jakim celu masz połączony komp z tv po optyku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Salyga Napisano 2 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2021 (edytowany) . Edytowano 2 lutego 2021 przez Michal Salyga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 2 lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 lutego 2021 komp - tv przez hdmi tv - ampli optyk Wywal ten extractor Wsio. W tv ustaw wyjście jako pcm , w apce netflixa też Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Salyga Napisano 2 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2021 Dzięki za poradę. Włączenie PCM poskutkowało. Temat do zamknięcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts