Skocz do zawarto艣ci

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich!

Znalazlem wspaniale kolumny Monitor Audio GS20, nie mam jeszcze kasy lecz na niedaleka przyszlosc chcialbym zapytac czy wzmacniacz Onkyo A-933 z moca 80W bedzie kompatybilnie wykorzystywal te kolumny ? Jesli nie to jakie mielibyscie propozycje ? Czy ktos ma te kolumny i jak sie sprawuja i z jaka elektronika graja ?
Napisano
Ja ma GS 60 najwi臋ksze z serii gold pracuj膮 u mnie z ampli Marantza Sr12S1 , og贸lnie nie powinny sprawia膰 problem贸w z wysterowaniem cho膰 dla pewno艣ci radzi艂bym jednak przed zakupem podpi膮膰 wzmaka w salonie do nich. Marantz to dosy膰 mocna maszyna bez problem贸w wysterowywuje takie g艂o艣niki jak B&W 603 z kt贸rymi wi臋kszo艣膰 amplituner贸w i s艂abszych wzmacniaczy ma powa偶ne problem. Co do d藕wi臋ku samych kolumn bardzo przyjemny ciep艂y bas , lekko zaostrzona g贸ra i przyjemna 艣rednica , og贸lnie graj膮 bardzo przestrzennie i muzykalnie nie do ko艅ca mo偶e neutralnie ale w akceptowalnym zakresie, inna sprawa 偶e z kazdym sprz臋tem mog膮 zagra膰 inaczej wi臋c jak pisa艂em wcze艣niej jak masz mo偶liwo艣膰 sprawdzenia przed zakupem to warto t zrobi膰 og贸lnie naprawd臋 bardzo udane g艂o艣niki wed艂ug wszelkich recenzji super stosunek ceny do jako艣ci.

Napisano
Dzieki za pomoc koledzy, Kibic1 strasznie mnie ucieszyles piszac ze pod tym Onkyem powinno byc dobrze, wymagany wzmacniacz 40-150W a ten ma 80W i tak sie zastanawialem czy troche nie za slaby icon_smile.gif, ten link mam juz dobrze przejrzany same superlatywy na temat kolumn