Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Szukam słuchawek najlepiej bezprzewodowych z apt-x (do telefonu) w kwocie 300-500

Próbowałem kilku różnych dokanałowych i nawet przy najmniejszych nakładkach miałem problem albo ze zmieszczeniem słuchawki albo z dużym dyskomfortem.

Lubię dźwięk z dużą sceną, względnie czysty, bez nadmiaru basu, w miarę szybki.

Ostatecznie mogą być na kablu ale wtedy muszę zmienić źródło i kupić w dolnej granicy cenowej.

Mam m.in. słuchawki które względnie mi pasują ale są o wiele za duże: Ultrasone P 820, taki dźwięk bezprzewodowy jaki dostarczają jest dla mnie wystarczający (nie jest to może ideał ale ok).

Słuchawki będę używał m.in. na rower i na siłownię oraz podczas spacerów.

Dobrze by było jakby nie wyciszały strasznie (podczas jazdy rowerem).

Wszędzie piszą tylko o dokanałowych - ja takich niestety nie mogę.

Jakie słuchawki mam w domu:

- 3 jakieś różne modele dokanałowe na nich testowałem - słuchawki córki,

- ultrasone p820 - te mi pasują z modułem bezprzewodowym dodatkowo

- cal ver. 1 - beznadziejne jak dla mnie (nadmiar basu, nacisk powietrza na uszy, niedopasowane) - żona używa

- koss ksc75 - mam wrażenie że zaraz odpadną, dźwięk nie taki jak bym oczekiwał

- ve monk - spoko na nich słucham z sansy ale bez rewelacji (może kwestia źródła), ultrasone bezprzewodowo w moim odczuciu dają bez porównania większą frajdę.

Przymierzałem w sklepie:

koss porta pro - masakra metalowy pałąk kaleczy uszy, słuchawki uciskają  (nie wiem jak grają bo ściągnąłem niedługo po nałożeniu - dyskomfort)

W przypadku przewodowych muszę budżet ograniczyć do 300 ponieważ i tak jeszcze będę musiał dołożyć do jakiegoś odtwarzacza bo telefon się nie nada (widzę różnicę na kablu i bezprzewodowo z ultrasone gdzie bezprzewodowo z apt-x na + nie na minus)

Coś ktoś doradzi bo już nie wiem czego szukać ps ważne by były małe najlepiej douszne. Nie wiem czy robią teraz dobre pchełki :(