acmilaneo Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Cześć, Obecnie posiadam TV LG B9 do niego optykiem podpięty wzmacniacz mocy Sabaj A3, a do niego dwie kolumny. Całość działa przyjemnie i na ten moment w zupełności wystarczająco dla mnie. Tylko drażni mnie, że do obsługi potrzebuję dwóch pilotów... Co mogę zrobić, aby sterować głośnością kolumn z pilota od TV, bez używania do tego pilota od Sabaja? Jeśli dobrze wyczytałem w internetach, to wzmacniacz z HDMI (e)ARC rozwiązałby mój problem. Tylko każdy taki wzmacniacz jaki znalazłem jest bardzo duży, ma wiele wyjść/wejść, zajmuje dużo miejsca i jest drogi. A czy istnieją bardziej kompaktowe (i tańsze) rozwiązania? Dźwięk ma wchodzić po HDMI, wyjście wyłącznie na dwie kolumny, więcej nie potrzebuję. Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam Adam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 Poniżej wrzucam temat z kompaktowymi wzmacniaczami i niektóre z nich mają HDMI, ale trzeba zwiększyć budżet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acmilaneo Napisano 14 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2021 Bardzo dziękuję ! Z zaproponowanych to najtańszy jest chyba Sonos AMP. Muszę o nim poczytać czy chociaż z części jego funkcji skorzystam i może się zdecyduję na zakup Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts