Adam_N Napisano 23 marca 2021 Napisano 23 marca 2021 Witam Forumowiczów, posiadam amplituner Onkyo TX-NR616 i chciałbym zacząć słuchać na nim muzyki z Tidal'a. Muzykę będę przesyłał na amplituner z aplikacji Tidala zainstalowanej na telefonie (iPhone) poprzez bluetooth korzystajac z dedykowanego do tego amplitunera adaptera bluetooth Onkyo UBT-1 (UBT1B) podłączanego poprzez USB - sam aplituner nie posiada funkcji bluetooth. Ze specyfikacji technicznej adaptera wynika, że pracuje on na bluetooth: 3.0 (zgodny z profilem: A2DP 1.2), Czy taki sposób słuchania z Tidala zapewnia najwyższą jakość muzyki? Czególnie chodzi mi o muzykę z Tidala w wersji Masters. Czy może lepszą jakość osiągnąłbym korzystając z Airplay? Tyle tylko, że musiałbym kupić dodatkowy adapter Airplay ale nie wiem czy to ma sens. Odpisz, cytując
mkk Napisano 23 marca 2021 Napisano 23 marca 2021 BT 3.0 ? Nie widzę tego Znaczy się nie słyszę Spróduj z apką mconnect i streamuj bezprzewodowo przez DLNA. Odpisz, cytując
Adam_N Napisano 23 marca 2021 Autor Napisano 23 marca 2021 4 godziny temu, mkk napisał: Spróduj z apką mconnect i streamuj bezprzewodowo przez DLNA. dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując
Adam_N Napisano 23 marca 2021 Autor Napisano 23 marca 2021 (edytowany) Jeszcze pytanie techniczne - mój Onkyo TX-NR616 nie ma wbudowanego wifi więc muszę kupić adapter żeby przesyłać muzykę z Tidala za pośrednictwem DLNA. Czy chodzi o coś takiego? http://onkyo.waw.pl/index.php5?theme=pricelist&task=print_product&product_id=9334 Edytowano 23 marca 2021 przez Adam_N Odpisz, cytując
Adam_N Napisano 23 marca 2021 Autor Napisano 23 marca 2021 Pytasz o to czy połączyć kablem amplituner z routerem czy telefon z amplitinerem? Wiem, że może moje pytania wydają się głupie dla tych co się znają na temacie ale dopiero rozpoczynam przygodę z audio Mój amplituner nie ma WiFi ale ma wejście ethernet. Cz jeśli połączę go kablem ethernet z routerem WiFi i włączę ampli w tryb DLNA to będzie widział mój telefon w domowej sieci WiFi i będzie możliwość przesyłania muzyki z Tidal'a bez utraty jakości jak w przypadku bluetooth? Odpisz, cytując
mkk Napisano 23 marca 2021 Napisano 23 marca 2021 No akurat w przypadku BT bym nie pisał o braku utraty jakości Tak , pisze o kabelku ethernetowym między routerem a ampli. Jak będą w jednej sieci , DLNA powinno działać Odpisz, cytując
Recommended Posts