Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam Forumowiczów,

posiadam amplituner Onkyo TX-NR616 i chciałbym zacząć słuchać na nim muzyki z Tidal'a. Muzykę będę przesyłał na amplituner z aplikacji Tidala zainstalowanej na telefonie (iPhone) poprzez bluetooth korzystajac z dedykowanego do tego amplitunera adaptera bluetooth Onkyo UBT-1 (UBT1B) podłączanego poprzez USB - sam aplituner nie posiada funkcji bluetooth. Ze specyfikacji technicznej adaptera wynika, że pracuje on na bluetooth: 3.0 (zgodny z profilem: A2DP 1.2), Czy taki sposób słuchania z Tidala zapewnia najwyższą jakość muzyki? Czególnie chodzi mi o muzykę z Tidala w wersji Masters. Czy może lepszą jakość osiągnąłbym korzystając z Airplay? Tyle tylko, że musiałbym kupić dodatkowy adapter Airplay ale nie wiem czy to ma sens.

Napisano

Pytasz o to czy połączyć kablem amplituner z routerem czy telefon z amplitinerem? Wiem, że może moje pytania wydają się głupie dla tych co się znają na temacie ale dopiero rozpoczynam przygodę z audio :) Mój amplituner nie ma WiFi ale ma wejście ethernet. Cz jeśli połączę go kablem ethernet z routerem WiFi i włączę ampli w tryb DLNA to będzie widział mój telefon w domowej sieci WiFi i będzie możliwość przesyłania muzyki z Tidal'a bez utraty jakości jak w przypadku bluetooth?

Napisano

No akurat w przypadku BT bym nie pisał o braku utraty jakości :D

Tak , pisze o kabelku ethernetowym między routerem a ampli. Jak będą w jednej sieci , DLNA powinno działać