qunsh Napisano 19 lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 lutego 2009 Mam głosniki 5.1 ,wzmacniacz ,kolumny z wierzy ,no i PCta.Zrobiłem tak:5.1 podlączyłem do karty muzycznej tak aby grał tylko subofer,głosnik centralny i głosniki tylneZamiast tych 2 głównych głosników z 5.1 grają te kolumny z wierzy podlączone przez wzmacniacz do zielonego zlącza w karcie.Czy moze tak być ? Dzięki temu zyskałem osobny subofer . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 21 lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 lutego 2009 Nie napisałeś jaka to karta ,czy stereo czy 5,1 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowieck Napisano 26 lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 lutego 2009 Teoretycznie może tak być, jednak widzę dwa słabe punkty. Po pierwsze głośnik centralny jest zupełnie inny niz głośniki przednie, stąd pewnie masz problem z ich zgraniem. Druga sprawa, to sub. Żeby dobrze spełniał swoje zadanie głośnik w nim powinien mieć powierzchnię kilka razy większą niż kolumn przednich. Czy w Twoim przypadku tak jest? To, czy zejdzie niżej od głośników przednich, to jedna rzecz, a druga, czy dotrzyma im kroku przy wyższych poziomach głośności. Spróbuj przekierować bas na kolumny przednie i porównaj efekty. Może tak będzie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts