Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, 

Chciałby poprosić o opinie i pomoc , mam VW T4 multivana chciałbym zmienić trochę nagłośnienie ale bez szaleństwa i dużych kosztów, pomyślałem o czymś takim Pioneer mvh520bt, do tego na przód Hertz DSK 165.3 pod wzmacniacz (nie wiem jeszcze jaki amp) na tym dokładnie to samo i z czasem skrzynia basowa też pod wzmacniacz. Dodatkowo chce wygluszyc wnętrze i tu też proszę o pomoc w wyborze jakiś dobrych mat w dobrej cenie . Dzięki i pozdrawiam 

Napisano

Hertze polecałbym ESK 165, choć jest wiele innych i lepszych głośników ( u mnie grały Phase Linear Audiphile Six). Maty niech będą choćby STP. Dobrym wygłuszeniem zrobisz pół roboty. Dystanse pod głośniki z mdfu i wszystko skręcić na sztywno, a wówczas może się okazać że zdziwisz się ile basu generują 165 cm woofery.

Zabawa z car audio jest bardzo podobna do zabawy audio w domu.

Chcąc trochę lepiej: instalujesz lepsze głośniki, wygłuszasz matami i słyszysz różnicę. Punkt pierwszy bez drugiego da niewiele.

Możesz zrobić adaptację tweeterów w słupkach za pomocą żywicy, ale wszystko zależy od tego czego oczekujesz. Moim zdaniem Hertze+ wygłuszenie da Ci satysfakcję.  W jakim stopniu? Się okaże.

Później są wzmacniacze, suby, procesory i nieskończona gonitwa za "króliczkiem".