waid Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 (edytowany) Cześć wszystkim. Nie wiem czy dobry dział, w razie czego proszę o poprawienie mnie. Szukam mikrofonu pojemnościowego do kwoty około 300-400pln, może być używany, jeśli warto byłoby dołożyć to jestem w stanie to zrobić. Mikrofon będzie pracować na interfejsie Alesis Io2 Express z AKG k240 studio. Używany będzie do amatorskiego nagrywania wokalu, tylko i wyłącznie (domorosła zabawa w mix/master) - oraz do rozmów na komunikatorach (discord). Jedyne wymagania to, żeby sam w sobie dobrze zbierał głos, najlepiej jednokierunkowo (od strony mówienia głównie), oraz był dość szczegółowy (?), mam na myśli żeby bez problemowo można było mnie zrozumieć jeśli chodzi o głośność. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i rady, nie oczekuje jakiejś wybitnie studyjnej jakości, ale zależy mi po prostu na braku szumów. Wszystkim miłego dnia EDIT: Osobiście myślałem nad MXL 440 lub MXL 770, zapomniałem dodać że zależy mi na takiej budowie - mikrofon łapie dźwięk od boku nie od góry. Edytowano 22 kwietnia 2021 przez waid Dodanie moich propozycji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariano1624 Napisano 31 lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 lipca 2021 Kiedyś jak strimowałem to korzystalem z mikrofonu Radium 400, za niecałe 400 zł. Super jakość dzwieku,przydatne mocowania, naprawde był kozak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts