paweltrzesala Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 (edytowany) Witam sxzanownych melomanów. To mój pierwszy i mam nadzieje nie ostatni post. Potrzebuje ogarnąć temat kabli RCA do łączenia źródła (karta w PC sound blaster ae-9pe - chociaz nie wiem czy nie kupie innej jak sie nie dogadam bo osobny kontroler - bajer urzadzenie tez z jakimis smiesznymi przetwornikami sie zepsuł, wgl najlepiej prosta karta audiofilska) oraz przedwzmacniacza/wzmacniacza/AMPa/końcówka mocy - narazie jest amplituner Onkyo TX-NR509, czy długość ma znaczenie, czy przy odpowiednich parametrach nie bedzie roznicy miedzy 1m a 5m?, przy założeniu że kabel poprowadze tak zeby nie stykaly sie z jakimis elektrykami, na przykładzie kabla: melodika MD2R melodika MD2R(oplot) melodika MD2RD chyba ze polecacie jakies inne marki. w sytuacjach omijania monitorów/kabli zasilających itp a przeciwnie? czy najlepiej zbliżyć źródła do siebie tak aby wystarczyly kable 1m? Plan docelowy to karta muzyczna > DAC > ZESTAW STEREO (WZMACH, KOŃCÓWKI ITP) > 2.0/4.1 Słyszałem że są jeszcze kable z osobnym zasilaniem, o co dokładnie chodzi? PS. zdjecia gdzie jest ta zbrodnia popełniana, o której okolica słyszała.... hehe Edytowano 11 maja 2021 przez paweltrzesala zły początek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts