Krzysztof Jakubiec Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Hej ,mam mały dylemat posiadam amplituner Denon Udra F-88 i padły mi kolumny ,sc-f88 moc muzyczna 80w ,nominalna 50 w ,4 Ohm. chciałbym dobrać innej firmy o podobnych parametrach ale lepiej grające , ale nie mam pojęcia jakie... Czym mam się kierować ? jakiej firmy . Może ktoś na forum ma podobny sprzęt ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 A jakiś przewidziany budżet? To muszą być podstawkowe? Więcej szczegółów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Cześć @Krzysztof Jakubiec To ma być nowy czy używany sprzęt? Ile chcesz na to przeznaczyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Jakubiec Napisano 25 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Celuje w sprzęt używany bo membrany już dobrze wygrzane -nie sztywne- , nie muszą być podstawkowe o ile wzmacniacz da radę . budżet nie za duży max 300-400 ,cudów nie będzie ale też cudów nie oczekuje to starszy model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Jeżeli chodzi o używki to może jakieś Heco, Dali ewentualnie Magnat. Wszystko zależy od Twoich oczekiwań. Najlepiej jakbyś znalazł coś lokalnie i ewentualnie ( jak sprzedający się zgodzi ) porównać je ze swoimi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Jakubiec Napisano 25 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Zależy mi na miękkim i głębokim basie, ale nie potrafię stwierdzić jakie firmy mają ten bas... ponoć Denon tak ma ale nie miałem porównania z innymi. Muszę trzymać się sztywno specyfikacji kolumn czy mogę odskoczyć trochę w mocy i Ohm-ach? Czyli Heco, Dali, Magnat ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Samą specyfikacją bym się nie sugerował. 3 minuty temu, Krzysztof Jakubiec napisał: Czyli Heco, Dali, Magnat ? Słyszałem też sporo dobrego o Cantonach czy Eltaxie ale tych "małych" nie miałem okazji posłuchać. Wydaje mi się, że te marki są warte poświęcenia im chwili, a wiem, że jeżeli coś jeszcze będzie warte uwagi na pewno zostanie na forum przedstawione. Tak jak wspomniałem wcześniej, najlepiej sam ocenisz czy coś Ci się podoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Jakubiec Napisano 25 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Ok ..a co z parametrami muszą być koniecznie takie same jak oryginalne ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Z tego co widziałem to ampli obsługuje od 4 do 16 ohm (chyba, że się mylę to popraw) więc tak naprawdę każda z tych propozycji podejdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Jakubiec Napisano 25 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Zgadza się ...Jest tak jak piszesz. A wzmacniacz pociągnie 2x100w ? czy lepiej 2x50w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Z kolumnami podstawkowymi bez problemu sobie poradzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Jakubiec Napisano 25 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 ok dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Nie ma problemu. Jak znajdziesz coś co spełniło Twoje oczekiwania podziel się tym z nami 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts