bla_aga Napisano 24 lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 lutego 2009 Proszę uprzejmie o Wasze sugestie co do kolumn do zestawu HK3490 z HD970 i z HK DVD 49. Pokój to "duży" pokój w blokach około 16 m2. Gram teraz na Wharfedale Diamond 9.1 ale to zdecydowanie za mało. Sprzedawca sugeruje mi Monitor Audio Silver RS8 i taki mam budżet. W czwartek idę na odsłuch, ale oczywiście sala w sklepie duzo większa. Chcę kupić coś na czym pogram długie lata. Muzyka to głównie "klimatycy" Pat Metheny,Chris Botti,Garbarek,Michael Hedges, Acoustic Alchemy, Keiko Matsui, Segovia, Vollenweider itp. HK3490 wybrałem jednak dlatego, że dużo słucham koncertów na DVD i Blu-ray (tutaj jak na razie PS3), oraz oglądam filmy. Czy warto tyle inwestować w głośniki przy takim sprzęcie i pokoju ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 25 lutego 2009 Udostępnij Napisano 25 lutego 2009 Daj kaucję za głośniki ,zabierz je w sobotę spokojnie w domu posłuchaj .I sam będziesz wiedział czy warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bla_aga Napisano 25 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2009 Niestety w Łodzi na to nie idą . Posłuchać można ale w sklepie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini_dy Napisano 25 lutego 2009 Udostępnij Napisano 25 lutego 2009 Dlaczego ogladasz filmy na HK 3490 skoro to sprzet stereo, zero efektu kinowego !!!! bez sensu - na stereo nie uzyskasz efektu kina, piszesz o blu rayu a tu potrzeba conajmniej 7,1 wiec ... pomysl !!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bla_aga Napisano 25 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2009 W zupełności wystarczy mi efekt stereo Wolę dobre stereo, niż takie sobie kino, przy tym samym budżecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grappa25 Napisano 25 lutego 2009 Udostępnij Napisano 25 lutego 2009 Błażej kupuj te Dali Mentor,Starej powiemy,że kosztowały 400zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bla_aga Napisano 26 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2009 (edytowany) Mądrego to i miło psłuchać. Jutro zamawiam Edytowano 26 lutego 2009 przez cz58y Nie cytuj całego wpisu z porzedzającego postu! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bla_aga Napisano 13 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2009 Mam w końcu Dali Mentor 2. Wszystkim niezdecydowanym nad wyborem głośników do sprzętu powiem jedno, zaufajcie własnemu nosowi. Czytajcie, odsłuchujcie, a będzie Wam dane Już drugi tydzień muzyka wypełnia mój pokój i nie mogę się jej nasłuchać. Szczegółowość i przestrzeń tych głośników sprawia, że uśmiech nie ginie mi z twarzy. Płyty zyskały niesamowitą głębię, bez trudu lokalizuję instrumenty i to zarówno góra dół jak i bliżej i głębiej. Mógłbym opowiadać długo Jedyny mankament jest taki, że połowa płyt nadaje się do wyrzucenia. Dopiero teraz przekonuję się jak wiele zależy od jakości nagrania. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych na punkcie słuchania i pamiętajcie nikt nie zastąpi Wam Waszego ucha.PS. Sąsiedzi także są zadowoleni w końcu słuchają dobrej muzyki w rewelacyjnej jakości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts