Redakcja AUDIO Napisano 1 września 2021 Napisano 1 września 2021 Kiedy prawie 10 lat temu testowaliśmy pierwsze LS50, były to monitory na wskroś nowoczesne zarówno pod względem techniki głośnikowej (która u KEF-a zawsze była oryginalna i wyrazista), jak i wzornictwa (które do dzisiaj się nie zestarzało, a więc praktycznie niczego w nim nie zmieniono). Jednak był to projekt klasycznych, konwencjonalnie pasywnych zespołów głośnikowych, kierowany przede wszystkim do audiofilów ceniących sobie "monitorową" jakość dźwięku... ⬇️ ⬇️ ⬇️ Nasz TEST Odpisz, cytując
krzysiek29 Napisano 3 września 2021 Napisano 3 września 2021 Dobry test, fajnie się czyta . Dobrze , że w teście opisujecie możliwości korekcji basu przy graniu kolumn przy ścianie bo taki system chcę właśnie u siebie złożyć. Będę miał odległość od tylnej ścianki głośników do ściany 15-20cm . Czy miał ktoś możliwość porównania tech KEF-ów do np zestawu Naim Atom z ATC11 ? Grałoby to w pokoju ok. 20m2 ale w bezpośrednim polu odległość kolumn od siebie jak i od miejsca odsłuchu 2,2m. Odpisz, cytując
stach_s Napisano 3 września 2021 Napisano 3 września 2021 (edytowany) Skoro zostalem wywolany do tablicy, to powiem tylko, ze cenie sobie funkcjonalnosc, wiec chetnie bym takie kefy przetestowal i po pozytywnym wyniku zakupil... ... Gdyby tylko nie byly tak brzydasne Nie moja estetyka. Ale autor niech koniecznie wypozyczy i odslucha. Niestety ja nic wiecej napisac nie moge w kwestii porownania, bo LS50 zadnej wersji nie laczylem z moimi Naimami Moge tylko napisac, ze u mnie kolumny maja za plecami rowniez tylko ok 20cm i ja problemu nie widze Edytowano 3 września 2021 przez stach_s Odpisz, cytując
Recommended Posts