Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, mam problem już z drugim sprzętem (albo z samym sobą). Kupiłem Aune T1S i teoretycznie wszystko działa, no ale.. nie odczuwam w ogóle różnicy względem integry w Lenovo Legion Y540. Podobnie sytuacja miała się z iFi Zen Dac, więc podejrzewam, że to może coś u mnie jest nie tak, jakieś ustawienia, czy coś. Moglibyście mnie naprowadzić co ustawić konkretnie w systemie oraz np. w programie AIMP? Do tego nie działa mi również połączenie BT z telefonem.. tzn. połączenie jest, ale muzyka nie leci. Słuchawki jakie posiadam to DT 990 Pro 250 Ohm.

Edytowano przez ango199169
  • ango199169 changed the title to Aune T1S - Problem
Napisano

Te Beyery potrzebują sporo prądu, żeby rozwinąć skrzydła. Sprzęty, które wymieniłeś, tego prądu po prostu nie są w stanie dostarczyć tyle, żeby wykorzystać potencjał słuchawek. Sugeruję dokupienie wzmacniacza odpowiedniej mocy lub zmianę słuchawek na takie o mniejszej rezystancji. 

Napisano

Hmm... przyjrzałem się bliżej tej lampce Aune i faktycznie nie powinna mieć problemów z twoimi słuchawkami. Rozumiem że bawiłeś się zworkami gain ? 

Jak długo używasz tego wzmacniacza? Lampy potrzebują trochę czasu na wygrzanie żeby osiagnąć maksimum swoich możłiwości.