wasko Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 (edytowany) witam serdecznie, to mój pierwszy post - nie wiem czy do dobrego działu. Ale do sedna Jaki głośnik kupić do tego Sub-woofera? oryginalny głośnik to Wharfedale 2538A - membrana i ta srodkowa osłonka są w słabym stanie (sprzęt ładych pare lat stał prawie nieużywany, dzieci miały dostęp niekontrolowany do niego itp) z góry dziękuje za pomoc! pozdrawiam Edytowano 22 października 2021 przez wasko błąd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Powinieneś kupić ten sam głośnik, gdyż to pod niego była projektowana i strojona obudowa. Możesz wsadzić dowolny pasujący rozmiarem o tej samej impedancji, uzyskasz wtedy "jakiś efekt" ale nie wiadomo dokładnie jaki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasko Napisano 22 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2021 53 minuty temu, Heathen napisał: Powinieneś kupić ten sam głośnik, gdyż to pod niego była projektowana i strojona obudowa. Możesz wsadzić dowolny pasujący rozmiarem o tej samej impedancji, uzyskasz wtedy "jakiś efekt" ale nie wiadomo dokładnie jaki. witam, dziękuje za odpowiedź! a może jakaś mała podpowiedź, gdzie najlepiej szukać takiego głośnika? Czy jest możliwa naprawa aktualnego, posiadanego przeze mnie egzemplarza? pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Co do poszukiwań pozostaje tylko śledzić allegro/olx Napisałbym też do serwisu wharfedala i dopytał czy nie mają na sprzedaż Co do naprawy wymiana membrany to nie problem, kopułki też ale sądzę że do tego przetwornika będzie ciężko znaleźć zestawy naprawcze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasko Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 rozumiem, dziękuje za odpowiedź! pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts