Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich ponownie, jestem tu nowy. Chciał bym Was poprosić o dobór amplitunera i głośników efektowych do mojego zestawu. To może po kolei:

Docelowo ma to być kino domowe z TV i rzutnikiem, salon ok 24mkw. W chwili obecnej posiadam stare głośniki Maudio HTS-800 plus aktywny subwoofer Magnata 301A. Wyprowadziłem przewody do tylnych satelit oraz do sufitowych w systemie Atmos. I teraz moje pytanie: jaki ampli i jakie polecili byście głośniki efektowe. Ampli wiadomo, min dwa wejścia Hdmi do obsługi TV i rzutnika,  Atmos, a cena tak do 3tys. Co do satelit, te z zestawu odpadają bo są po prostu za duże (kanapa przylega do tylnej ściany na której mają być głośniki), a z kolei te na sufit musza być w technologii on wall (nie mam podwieszanego sufitu). Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc i poradę. Sporo jest tego na tynku jeśli o wybór chodzi (gorzej z dostępnością). Z dotychczasowych poszukiwań wyodrębniłem wstępnie dwa modele Onkyo TX-NR696 oraz Pioneer VSX-934, co o nich sądzicie?

Pozdrawiam

Bartek