Konradv15 Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 Cześć, zwracam się do Was ze swoją rozterką. Naczytałem się, nasłuchałem i tym bardziej zgłupiałem. Chcę dobrać głośniki do mojego amplitunera Marantz 2215b. Użytkuję go w proporcjach mniej więcej 80% muzyka (metal, elektronika, rap), 20% filmy. Podłączony jest póki co do TV/telefonu/kompa. Pomieszczenie ma trochę ponad 20m2. Nie jestem audiofilem, mega głośno raczej nie słucham, nie zależy mi na wielkiej mocy. Chcę mieć możliwie czysty, przyjemny i ciepły dźwięk wykorzystując to, co mam, a przy tym nie doprowadzając sąsiadów do zawału Myślę raczej o nowych głośnikach w okolicach 1000 zł. Raczej podstawkowe. Z tego co do tej pory szukałem wyróżniłem sobie takie modele: WHARFEDALE DIAMOND 12.0 CAMBRIDGE AUDIO SX 60 Polk Audio Monitor XT20 Elac Debut 2.0 B6.2 Klipsch R-51M Które Waszym zdaniem najbardziej nadają się dla mnie? Czy może coś jeszcze innego? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konradv15 Napisano 26 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 [Nie mogę edytować poprzedniego posta] W sumie używki też wchodzą w grę. Myślę może o Tannoy M2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts