Konradv15 Napisano 26 listopada 2021 Napisano 26 listopada 2021 Cześć, zwracam się do Was ze swoją rozterką. Naczytałem się, nasłuchałem i tym bardziej zgłupiałem. Chcę dobrać głośniki do mojego amplitunera Marantz 2215b. Użytkuję go w proporcjach mniej więcej 80% muzyka (metal, elektronika, rap), 20% filmy. Podłączony jest póki co do TV/telefonu/kompa. Pomieszczenie ma trochę ponad 20m2. Nie jestem audiofilem, mega głośno raczej nie słucham, nie zależy mi na wielkiej mocy. Chcę mieć możliwie czysty, przyjemny i ciepły dźwięk wykorzystując to, co mam, a przy tym nie doprowadzając sąsiadów do zawału Myślę raczej o nowych głośnikach w okolicach 1000 zł. Raczej podstawkowe. Z tego co do tej pory szukałem wyróżniłem sobie takie modele: WHARFEDALE DIAMOND 12.0 CAMBRIDGE AUDIO SX 60 Polk Audio Monitor XT20 Elac Debut 2.0 B6.2 Klipsch R-51M Które Waszym zdaniem najbardziej nadają się dla mnie? Czy może coś jeszcze innego? Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Konradv15 Napisano 26 listopada 2021 Autor Napisano 26 listopada 2021 [Nie mogę edytować poprzedniego posta] W sumie używki też wchodzą w grę. Myślę może o Tannoy M2? Odpisz, cytując
Recommended Posts