jakiKolwiek Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Cześć wszystkim, moi drodzy od 3 dni walczę z soundbarem z tytułu i zaczynam dość mocno drapać się po głowie bo brakuje mi już pomysłów. W specyfikacji jest informacja, że z tym soundbarem można pobawić asystentem głosowym Amazon Alexa. Postępowałem zgodnie z instrukcją, podłączyłem neta, zainstalowałem appkę Yamahy (Sound Bar Controller sparowałem z soundbarem), zainstalowałem appkę Amazon Alexa (skonfigurowałem ją) i tyle Appka Yamahy nie widzi Alexy a Alexa nie widzi soundbara. Po wciśnięciu przypisanego przycisku do Alexy - miga pomarańczowa dioda i tyle soundbar niby reaguje na wypowiadanie słowa "Alexa" ale nic więcej nie robi Wiem, że to gadżet ale jeśli jest to czemu nie spróbować Może Wy - mądre głowy, macie jakieś pomysły ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 13 minut temu, jakiKolwiek napisał: Cześć wszystkim, moi drodzy od 3 dni walczę z soundbarem z tytułu i zaczynam dość mocno drapać się po głowie bo brakuje mi już pomysłów. W specyfikacji jest informacja, że z tym soundbarem można pobawić asystentem głosowym Amazon Alexa. Postępowałem zgodnie z instrukcją, podłączyłem neta, zainstalowałem appkę Yamahy (Sound Bar Controller sparowałem z soundbarem), zainstalowałem appkę Amazon Alexa (skonfigurowałem ją) i tyle Appka Yamahy nie widzi Alexy a Alexa nie widzi soundbara. Po wciśnięciu przypisanego przycisku do Alexy - miga pomarańczowa dioda i tyle soundbar niby reaguje na wypowiadanie słowa "Alexa" ale nic więcej nie robi Wiem, że to gadżet ale jeśli jest to czemu nie spróbować Może Wy - mądre głowy, macie jakieś pomysły ? Rozumiem że mówisz po angielsku do niej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakiKolwiek Napisano 4 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 (edytowany) Tak, po Angielsku niby wywołanie działa ale żadnego komunikatu zwrotnego. Problemem jest to, że nie mogę dodać Alexy do aplikacji Yamahy i w niej skonfigurować asystenta tak jak to jest w instrukcji generalnie nie pokazuje się w appce yamahy tak jak Spotify czy Tidal ( czyli tam gdzie powinna się pojawić) Edytowano 4 grudnia 2021 przez jakiKolwiek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakiKolwiek Napisano 4 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Dobra, rozwiązałem ten problem. Temat do kosza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pudzi Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 17 godzin temu, jakiKolwiek napisał: Dobra, rozwiązałem ten problem. Temat do kosza. U mnie jest to samo, co trzeba zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakiKolwiek Napisano 5 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Rozwiązanie to zmiana języka w telefonie. Zmieniasz na angielski wchodzisz w appkę soundbara i konfigurujesz Alexę. Jak skończysz zmieniasz język na polski i wszystko działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emzeton Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Dnia 5.12.2021 o 19:42, jakiKolwiek napisał: Rozwiązanie to zmiana języka w telefonie. Zmieniasz na angielski wchodzisz w appkę soundbara i konfigurujesz Alexę. Jak skończysz zmieniasz język na polski i wszystko działa. Sorry ze odswiezam temat. Mam ciagle ten problem. Po zmianie jezyka co dokladnie w apce yamahy zrobic? Jaki english ustawilea w iphone english us? Ma to znaczenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emzeton Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Dnia 5.12.2021 o 16:16, Pudzi napisał: U mnie jest to samo, co trzeba zrobić? Udalo ci sie rozwiazac ten problem? Mam to samo:( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakiKolwiek Napisano 2 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Cały myk polega na zmianie języka w telefonie. Ja zmieniłem na english us i w apce soundbara pojawia Ci sie alexa. Konfigurujesz ją i wracasz z językiem w telefonie na pl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emzeton Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 1 godzinę temu, jakiKolwiek napisał: Cały myk polega na zmianie języka w telefonie. Ja zmieniłem na english us i w apce soundbara pojawia Ci sie alexa. Konfigurujesz ją i wracasz z językiem w telefonie na pl. No wlasnie nie pojawia sie sama z siebie po zmianie. Cos jeszcze moze klilasz po drodze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakiKolwiek Napisano 2 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Nie. Po zmianie jezyka dodaje funkcję w apce soundbara i mam do wyboru 3 opcje, jedna z nich jest alexa. Moze to pomoze ale wczesniej zainstalowalem na telefonie apke alexy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emzeton Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 13 godzin temu, jakiKolwiek napisał: Nie. Po zmianie jezyka dodaje funkcję w apce soundbara i mam do wyboru 3 opcje, jedna z nich jest alexa. Moze to pomoze ale wczesniej zainstalowalem na telefonie apke alexy. A jak w tej apce dodajesz? Bo ja nie widze tam takiej opcji. Ja mam alexe na tel. Sorry za upierdliwosc ale zalezy mi zeby to naprawic 13 godzin temu, jakiKolwiek napisał: Nie. Po zmianie jezyka dodaje funkcję w apce soundbara i mam do wyboru 3 opcje, jedna z nich jest alexa. Moze to pomoze ale wczesniej zainstalowalem na telefonie apke alexy. Dziala!! Dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts