Skocz do zawarto艣ci

Recommended Posts

Napisano

Od jakiego艣 czasu nie mog臋 odbiera膰 niekt贸rych stacji radiowych. Par臋 miesi臋cy temu by艂y a teraz znik艂y. Zale偶y mi zw艂aszcza na RMF Smooth jazz. Wszystko dzia艂a艂o przez Tuneln Radio. Po艂膮czenie kablowe z sieci膮, inne ma艂e radyjko wymienion膮 stacj臋 odbiera bez problemu przez Wi-Fi. Z racji na sw贸j ju偶 podesz艂y wiek nie jestem w stanie dok艂adniej opisa膰 problemu. Prosz臋 o pomoc.

Napisano
24 minuty temu, LBX Systemy Audio napisa艂:

@Leszek G. jak wygl膮da sprawa aktualizacji amplitunera? By膰 mo偶e tutaj tkwi problem?

TU znajdziesz oprogramowanie.

Piotr

urz膮dzenie nie znajduje nowego oprogramowania, wszystko jest aktualne. Czy jest mo偶liwo艣膰, 偶e nie b臋dzie odbiera膰 niekt贸rych stacji po pod艂膮czeniu kablem do rutera a b臋dzie odbiera膰 po Wi Fi? Kruger Matz odbiera RMF Smooth Jazz po Wi Fi a pioneer nie chce po kablu. Nie rozumiem tego. Mo偶e to usuneli z platformy Tuneln? W trakcie wyszukiwania stacji wspomniany RMF si臋 pojawia ale nie chce "zaskoczy膰".

Napisano

Czy jaki艣 konkretny komunikat si臋 pojawia przy pr贸bie po艂膮czenia?聽

5 minut temu, Leszek G. napisa艂:

Kruger Matz odbiera RMF Smooth Jazz po Wi Fi a pioneer nie chce po kablu.

to raczej nie wynika ze sposobu po艂膮czenia z internetem a oprogramowania, kt贸re to obs艂uguje. Na stronie pioneera jest informacja o aktualizacji, kt贸ra poprawia dzia艂anie Tunein i usuwa b艂臋dy z odbiorem niekt贸rych stacji. Czy聽RMF Smooth jazz do nich nale偶y? Nie wiem... Wiem tyle, 偶e to nie jest problem, kt贸ry pojawi艂 si臋 nagle. Ju偶 od kilku lat u偶ytkownicy si臋 z tym problemem borykaj膮, w niekt贸rych przypadkach aktualizacja pomaga.

Mo偶e lepiej zg艂osi膰 problem bezpo艣rednio do Pioneera?聽

Piotr

Napisano
1 godzin臋 temu, LBX Systemy Audio napisa艂:

Czy jaki艣 konkretny komunikat si臋 pojawia przy pr贸bie po艂膮czenia?聽

to raczej nie wynika ze sposobu po艂膮czenia z internetem a oprogramowania, kt贸re to obs艂uguje. Na stronie pioneera jest informacja o aktualizacji, kt贸ra poprawia dzia艂anie Tunein i usuwa b艂臋dy z odbiorem niekt贸rych stacji. Czy聽RMF Smooth jazz do nich nale偶y? Nie wiem... Wiem tyle, 偶e to nie jest problem, kt贸ry pojawi艂 si臋 nagle. Ju偶 od kilku lat u偶ytkownicy si臋 z tym problemem borykaj膮, w niekt贸rych przypadkach aktualizacja pomaga.

Mo偶e lepiej zg艂osi膰 problem bezpo艣rednio do Pioneera?聽

Piotr

Aktualizacja oprogramowania nie pomog艂a. Pozostaje mi zg艂osi膰 problem do Pioneera. Dzi臋kuj臋 za cenne uwagi. Pozdrawiam.