Pawelkrk Napisano 18 grudnia 2021 Napisano 18 grudnia 2021 Witam, To mój pierwszy post na forum, więc na wstępie proszę o wyrozumiałość. Wprowadziłem się rok temu do nowego domu i czas najwyższy zamknąć temat zestawu audio w salonie, obecnie jadę na trupach o których szkoda nawet gadać. Po krótce czego szukam, opcja pierwsza amplituner+ zestaw 5.1, opcja druga porządny zestaw 5.1 bez amplitunera, budżet 4000 zł. Teraz opis pomieszczenia, salon 30 m2, przy suficie mam wypuszczone kable do podłączenia 4 głośników naściennych, wysokość pomieszenia 260-270 cm, także zależy mi aby głośniki które będą zamontowane na ścianie były niezbyt wielkie, żeby zmieściły się pod sufitem. Głośniki i amplituner nie muszą być nowe. Zestaw będzie głównie używany do słuchania muzyki z YT, lub innego źródła, oglądanie filmów na YT, TV, rzadziej do filmów. Po wstępnym przeszukaniu wpadły mi w oko głośniki KEF E305, prosiłbym o opinie o nich, jak dobrze się poszuka to używki idzie dostać za 2400-2500 w stanie idealnym, dzięki czemu mógłbym jeszcze poszukać amplitunera do 1500-1600 zł. Inną drogą jest zakup zestawu jak z linku, proszę o opinię o tym pomyśle. https://www.euro.com.pl/zestawy-kina-domowego1/yamaha-yht4960-zest-kina-tsr400bl-nsp41bl.bhtml?gclid=Cj0KCQiAqvaNBhDLARIsAH1Pq53BlEoeMy0zAjjeQ3BBNc_RvjI4gOyHas1bymogIA9xAPxZ4y1O9TEaApT-EALw_wcB&gclsrc=aw.ds Ewentualnie proszę o podanie pomysłów na jakie urządzenia warto zwrócić uwagę. Z góry wielkie dzięki za pomoc Odpisz, cytując
no_i_fajnie Napisano 18 grudnia 2021 Napisano 18 grudnia 2021 1 godzinę temu, Pawelkrk napisał: Zestaw będzie głównie używany do słuchania muzyki z YT, lub innego źródła, oglądanie filmów na YT, TV, rzadziej do filmów. Zrezygnuj z 5.1 Odpisz, cytując
Pawelkrk Napisano 18 grudnia 2021 Autor Napisano 18 grudnia 2021 Teraz pytanie, skoro zestaw Stereo to co w w/w budżecie? Odpisz, cytując
no_i_fajnie Napisano 18 grudnia 2021 Napisano 18 grudnia 2021 Masz elektronike juz jakas? Bo pytales o dwie opcje Odpisz, cytując
Pawelkrk Napisano 19 grudnia 2021 Autor Napisano 19 grudnia 2021 Dzięki za poradę, przeniosę się z prośbą o pomoc do działu stereo. Proszę o zamknięcie tematu. Odpisz, cytując
Recommended Posts