damian7596 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Cześć, Piszę z prośbą o pomoc w sprawie podłączenia zestawu AV Sony DZ280 do telewizora LG 60UJ634V - ZD. Interesuje mnie przesłanie dźwięku z tv (YouTube, Netflix itp.) do amplitunera. Z tego co udało mi się dowiedzieć niemożliwym jest uzyskanie tego efektu poprzez HDMI, gdyż w Sony jest tylko HDMI OUT. Podjąłem próbę zastosowania konwertera sygnału cyfrowego na analogowy lecz to nie zadziałało. Być może popełniłem przy tym jakiś błąd. Zestaw jaki zastosowałem to konwerter CS8416 oraz kabel SCART na 3 RCA z przełącznikiem IN/ OUT. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Dnia 19.12.2021 o 14:43, damian7596 napisał: Podjąłem próbę zastosowania konwertera sygnału cyfrowego na analogowy lecz to nie zadziałało. Być może popełniłem przy tym jakiś błąd Według mnie, połączenie: SCART - 2RCA - konwerter OUT i później konwerter optyczny - TV optyczny powinno zadziałać. Ze scarta tylko biały i czerwony wykorzystujesz. Do TV dodatkowo kabel HDMI do połączenia. W jakiej kolejności to miałeś podłączone zaczynając od Sony? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 W tym Sonym SCART jest tylko out. Jedyne co ja widzę to adapter BT Sonego z DM Portem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 51 minut temu, mkk napisał: W tym Sonym SCART jest tylko out. fakt 52 minuty temu, mkk napisał: Jedyne co ja widzę to adapter BT Sonego z DM Portem Ewentualnie jeszcze AUDIO IN na panelu przednim (tak wynika z instrukcji). Kabel optyczny TV - konwerter + 2RCA - 3,5 jack do panelu przedniego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian7596 Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 (edytowany) 2 godziny temu, LBX Systemy Audio napisał: Według mnie, połączenie: SCART - 2RCA - konwerter OUT i później konwerter optyczny - TV optyczny powinno zadziałać. Ze scarta tylko biały i czerwony wykorzystujesz. Do TV dodatkowo kabel HDMI do połączenia. W jakiej kolejności to miałeś podłączone zaczynając od Sony? Piotr Zaczynając od Sony: Scart -> 2RCA czerwony i biały do OUT konwertera -> kabel optyczny z IN konwertera do TV. Wiem, że SCART jest OUT tylko zastanawia mnie po co jest tryb TV skoro nie można do niego przesłać dźwięku. Na jednym z forów wyczytałem, że po podłączeniu SCART - SCART z telewizorem działało wszystko normalnie. Niestety nie mam jak sprawdzić tej opcji. Edytowano 21 grudnia 2021 przez damian7596 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 A jak miałeś SCART przełączony? Na IN czy OUT? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian7596 Napisano 22 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 41 minut temu, LBX Systemy Audio napisał: A jak miałeś SCART przełączony? Na IN czy OUT? Próbowałem obu opcji. Na IN nie zadziałało. Podłączyłem tym samym kablem bezpośrednio tv z Sony ustawiając go na OUT i obraz z kina pojawił się na tv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 No to pozostaje AUDIO IN na froncie lub rozwiązanie kolegi powyżej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian7596 Napisano 22 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Ok, dziękuję za pomoc. Gdy ktoś miał jeszcze jakiś pomysł to dajcie znać ;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts