FinalFF7 Napisano 22 grudnia 2021 Napisano 22 grudnia 2021 Dzień dobry, cześć. Raczej nigdy nie miałem problemu z podłączaniem sprzętu, ale ostatni temat trochę mnie przerósł chyba. Potrzebuję pomocy! Mam gramofon Audio Technica (posiada wbudowany preamp) i aktywne monitory odsłuchowe Tannoy Gold 5. Z podłączeniem nie mam problemu, jednak jest jeden szkopuł. Mianowicie chciałbym móc sterować głośnością monitorów na pokrętle + mieć wejście słuchawkowe. Znalazłem wzmacniacz słuchawkowy, który by się nadał (nie bijcie), ale to raczej alliexpressowy chińczyk i nie wiem czy to jest cokolwiek warte. - widać jednak mniej więcej o co chodzi. Jest wejście na gramofon, z tyłu można podłączyć aktywne głośniki, z przodu regulacja głośności. Proszę o pomoc czy można to jakoś inaczej rozwiązać? Czy może jakiś amplituner będzie lepszym rozwiązaniem? (ważne by była możliwość podłączenia aktywnym monitorów i regulacja ich glośności) To co bym chciał osiągnąć: - możliwość regulacji poziomi glośności aktywnych monitorów - wejście słuchawkowe - nie musi mieć żadnych funkcji wifi / bluetooth itp - może być sprzęt używany, nawet z lat 80/90 - względnie mały gabaryt Odpisz, cytując
Recommended Posts