Robert Mamczur Napisano 21 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2022 Witam wszystkich. Posiadam kolumny podłogowe ELAC ELR 115 interesuje mnie ogólna opinia tych głośników. Ponieważ chciałbym przyzwoity wzmacniacz stereo dopasować pod ten zestaw (moje odczucie) I tu pytanie pierwsze czy gra warta świeczki? Ponieważ posiadam amplituner onkyo tx-ds484 i dodam że głośniki jak i amplituner kiedyś dostały się w moje posiadanie za przysłowiową flaszkę. Po odsłuchaniu okazuje się że telewizor lepiej brzmi... kable do głośników jednakowej długości, średnicy i nie poskręcane, kolumny odstawione od ściany...itp (wszystko co wyczytałem na temat podstaw stereo zrobiłem) Pomieszenie około 30m Słucham muzyki elektronicznej, house, dance,pop,disco polo,(czasami filmy) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Mamczur Napisano 21 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2022 1 godzinę temu, Robert Mamczur napisał: głośniki jak i amplituner kiedyś dostały się w moje posiadanie za przysłowiową flaszkę. Sprostowanie Chodzi o to że nie brałem pod uwagę czy to dobrze zagra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekc Napisano 31 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2022 Cześć Mam dwa zestawy tych kolumn. Jedne pracują z DENON PMA-915R, drugie z KENWOOD KA4040-R. Odsłuchiwałem kilka zestawów, m.in. Quadral. Jednak jak na razie to najlepsze kolumny jak dla mnie. Może twoje są niesprawne, dlatego jesteś niezadowolony. Podłącz je pod jakiś wzmacniacz, sprawdź wysokie, niskie tony, lewy prawy kanał. Powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts