sundutch Napisano 8 lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 lutego 2022 Cześć, chciałem zapytać o radę przy wyborze sprzętu stereo na biurko. Pokój mały ok 12m^2. Sprzęt: ELAC Debut 2.0 B5.2 Słuchawki: Monoprice Monolith 1060 Topping MX3 Audio-GD NFB10ES2 Słucham: 70% muzyki elektronicznej, chillout, lounge, 20% starego rocka z lat '80-'90, 10% inne Żródło PC USB - Tidal Hifi Chciałem pozbyć się Toppinga i Audio-GD i kupić jakiś wzmaczniacz z dac i wzmacniaczem słuchawkowym all in one. Założenia: - Mocny wzmacniacz słuchawkowy zbalansowany z wyjściem XLR - Dobry DAC z dekodowaniem MQA - Bluetooth 5.0 z LDAC lub APTX HD - Wyjście SUB out - Mile widziany wyświetlacz Jest coś takiego w budżecie do ok 3000zł? Jeśli nie ma jako jedno urządzenie co byście polecili jako kombinację dac z dobrym wzmacniaczem słuchawkowym + amp do elaców? Może być sprzęt z drugiej ręki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 9 lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 lutego 2022 @sundutch Topping EX5 - 1600 S.M.S.L DA-9 - 1099 Chyba bardziej All-in-one się nie da żeby spełnić wszystkie wymagania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sundutch Napisano 11 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 Dnia 9.02.2022 o 09:42, Tomasz S. napisał: @sundutch Topping EX5 - 1600 S.M.S.L DA-9 - 1099 Chyba bardziej All-in-one się nie da żeby spełnić wszystkie wymagania Rzeczywiście byłby to zestaw do przyjęcia... gdyby nie "145 mW (32Ω)". Teraz mam ok. 6W przy 50 Ohm i owszem, to aż za dużo ale np. Ifi Zen Dac (330 mW przy 32 Ohm) był zdecydowanie za słaby. Dlatego pisałem o mocnym wzmacniaczu słuchawkowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts