jack72 Napisano 19 kwietnia 2022 Napisano 19 kwietnia 2022 Witam wszystkich . Śledziłem forum od jakiegoś czasu w poszukiwaniu taniego przyzwoitego stereo .Ostatnio dzięki Waszym opiniom zakupiłem zestaw Onkyo 9050 i7030, brakuje mi jednak radia a dodatkowo Tidal czy Spotify mogły by wnieść coś nowego . Jako że jestem zielony w nowinkach technicznych chciałem prosić o pomoc w wyborze .Czy do tego zestawu warto kupić jakiś używany tuner radiowy Onkyo (raczej inny nie wchodzi w grę) czy może jednak jakiś mały odtwarzacz strumieniowy w cenie do 500 zł. Podobno 9050 ma wbudowany przyzwoity DAC więc odtwarzacz raczej z wyjściem optycznym (chyba że nie ma sensu).Drugie moje pytanie to kolumny. W tej chwili mam podłączone JBL lx2 i Onkyo gra lepiej niż z moimi poprzednimi zestawami Denona ale zawsze może być lepiej .Lubię raczej jaśniejsze brzmienie z miękkim szybkim basem ,żywą niemęczącą średnicą, fajnie gdyby była przestrzeń. Kolumny używane podstawkowe budżet 500-700 zł, pomieszczenie 18 m2 , 5m *3,7 m niestety ustawione przy dłuższej ścianie na szafce z tv. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts