Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Dnia 29.07.2022 o 08:47, Piotr Sonido napisał:

Ale 115Sw się nie nadaje do stereo.

Posłuchaj tego Velodyne to zobaczysz że różnica jest znaczna.

Piotr

Tak wiem ze w stero to nie to samo co velodyne ts300 . Teraz po poczatkowej ekscytacji basem z subow z BR zaczynam doceniac konstrukcje zamknieta . Szczegolnie w szybkiej muzyce jest roznica bo przy niektorych kawalkach z BR jest wieczne buczenie .... ale   to nie tak ze sw115 sie nie nadaje do stero , jezeli zjedzie sie z volume to juz jest wystarczajaco szybki i naprawde daje rade :) wlasnie dlatego szukalem suba z regulacja volume.  nawet taki velodyne ma te pokretla tak ze latwo i szybko zmienic nastawe mozna , a przestawienianie sw115  czy mawet polkow hts10 zeby z tylu zobaczyc  potencjometr ... no to nie jest wygodne i rozwiazanie na dluzszy czas :)  dlatego wlasnie tak bardzo szukam suba z pilotem i wyswietlaczem , ale nic nie ma oprocz velodyne z BR :( 

Edytowano przez robotnik
Napisano
Dnia 30.07.2022 o 10:13, robotnik napisał:

velodyne ts300

TS300 to Tannoy, nie Velodyne.

Teraz po poczatkowej ekscytacji basem z subow z BR zaczynam doceniac konstrukcje zamknieta . Szczegolnie w szybkiej muzyce jest roznica bo przy niektorych kawalkach z BR jest wieczne buczenie

Bas jest mniej zmienny. Wybrzmiewa w ten sam sposób.

ale   to nie tak ze sw115 sie nie nadaje do stero , jezeli zjedzie sie z volume to juz jest wystarczajaco szybki i naprawde daje rade :) wlasnie dlatego szukalem suba z regulacja volume.  nawet taki velodyne ma te pokretla tak ze latwo i szybko zmienic nastawe mozna , a przestawienianie sw115  czy mawet polkow hts10 zeby z tylu zobaczyc  potencjometr ... no to nie jest wygodne i rozwiazanie na dluzszy czas :)  dlatego wlasnie tak bardzo szukam suba z pilotem i wyswietlaczem , ale nic nie ma oprocz velodyne z BR :( 

Zdecydowanie to rozumiem.

Ja z kolei nie bardzo lubie schodzić moca na subie praktycznie na minimum. Moim zdaniem sub wtedy traci.

Toteż dlatego nie specjalnie 115SW mi podszedł w stereo. Ale wiadomo co kto lubi.

Piotr

Napisano
50 minut temu, Piotr Sonido napisał:

TS300 to Tannoy, nie Velodyne.

Bas jest mniej zmienny. Wybrzmiewa w ten sam sposób.

Zdecydowanie to rozumiem.

Ja z kolei nie bardzo lubie schodzić moca na subie praktycznie na minimum. Moim zdaniem sub wtedy traci.

Toteż dlatego nie specjalnie 115SW mi podszedł w stereo. Ale wiadomo co kto lubi.

Piotr

Wszystko sie zgadza ale w stereo nie ma wyboru , zreszta to tak duzy sub ze nawet przy niskim volume jest sporo basu  , i stad uzwazam ze nadaje sie nawet do muzyki :)  polk hts tez fajnie bo brzmi troche jak sub zamkniety . wiadomo nie ma subwoofera idealnego :) stad kompromisy . slyszac sw115 w kinie juz potem na tannnoy czy nawet hts10 slychac i czuc roznice :)