Darek Narozny Napisano 29 lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 lipca 2022 Witam i prosze o porade - mam Amazon Fire TV Stick 4K max podłaczony do denona avr2700h do wejscia Media Player Dzwiek jest tylko z głośników TV ,a ja chce puscic dzwięk z głosnikow moje kina 5.1.2 - co zrobić ?? prosze o pomoc Pozdrawiam Dariusz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 Gdzieś się z tym spotkałem już. Amazona podłącz do TV a amplituner z TV podłącz przez ARC Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterD23337 Napisano 3 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2022 Dnia 29.07.2022 o 19:17, Darek Narozny napisał: Witam i prosze o porade - mam Amazon Fire TV Stick 4K max podłaczony do denona avr2700h do wejscia Media Player Dzwiek jest tylko z głośników TV ,a ja chce puscic dzwięk z głosnikow moje kina 5.1.2 - co zrobić ?? prosze o pomoc Pozdrawiam Dariusz Ja mam Firesticka podłączonego bezpośrednio do amplitunera Onkyo TX-NR709 i dźwięk słyszę prawwidłowo. Zobacz w ustawieniach firesticka i amplitunera, czy coś nie masz źle ustawione. Chyba, że taka jest przypadłość tego ampli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2022 Ale co źle? Jakie ustawienia mogą mieć na to wpływ? Tam się wybiera odbiornik? Bo to jedyne ustawienie które mogę zrozumieć. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterD23337 Napisano 4 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2022 (edytowany) 20 minut temu, Piotr Sonido napisał: Ale co źle? Jakie ustawienia mogą mieć na to wpływ? Tam się wybiera odbiornik? Bo to jedyne ustawienie które mogę zrozumieć. Piotr Napisałem aby dla pewności jeszcze raz sprawdził ustawienia. Dla mnie jest dziwne to, że bezpośrednio wpięty firestick do amplitunera i nie ma dźwięku. Może niech kolega odłączy wszystkie urządzenia, które ma wpięte do amplitunera i telewizora. Zostawi tylko samego firesticka wpiętego do ampli i wtedy zobaczy. Czytałem też na forach, że zdarza się, że jakieś inne urządzenie podpięte może stwarzać problemy. Edytowano 4 sierpnia 2022 przez MasterD23337 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2022 Jedyną opcją jest że tam się wybiera odbiornik Audio i jest wybór pomiedzy TV a amplitunerem. Ale nie wiem bo nigdy tego nie miałem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts