peppardNEW Napisano 11 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2022 Witam.Mam ten aplituner od paru miesięcy ,jest podpięty pod suba Yamahy i dwa głośniki Magnata.W opcjach audio jest korektor niestety opcja ta jest na szaro ,nieaktywna.Jak ją włączyć?W instrukcji napisali że można ją włączyć lub wyłączyć i tyle. Dzięki a pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 A czy nie masz włączonego czasem Direct? lub coś w tym stylu? Audyssey jest włączony? Musisz wyłączyć inną funkcję aby to się pojawilo. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peppardNEW Napisano 12 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 Tez mi sie wydaje ze musze cos miec aktywne zeby działal ten korekotr tylko co? Direct mam wył. bass i sopran działa,co to ,gdzie szukac tego audyssey? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peppardNEW Napisano 12 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 Nigdzie tego nie widzę,to jest w opcjach audio? 13 minut temu, peppardNEW napisał: Nigdzie tego nie widzę,to jest w opcjach audio? Czy ja nie muszę zrobić konfiguracji głośników (Auto Setup)żeby działał ten equalizer,teraz tak czytam instrukcję ...Nie należy zmieniać podłączenia głośników ani głośności subwoofera po przeprowadzeniu “Auto Setup”. "Jeśli zostały zmienione, należy ponownie przeprowadzić “Auto Setup”, aby skonfigurować optymalne ustawienia korektora"Dobrze to rozumiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 Nie muszę = nie mogę? Ale wydaje mi się że nie. Nie pamiętam. Gdzie go kupiłeś? Jak mają go na miejscu niech sprawdzą. To kwestia wejścia sprzedawcy do opcji i sprawdzenia. https://manuals.denon.com/avrx540bt/eu/en/WBSPSYfyzrpgtx.php Ten krok zrobiony: Use to set the tone control function to on/off. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peppardNEW Napisano 16 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 Bas ,sopran mogę zmieniać czyli funkcja Tone jest na On.Amplituner kupiłem z Olx,pisałem do gościa ale był zdziwiony że ten amplituner ma korektor.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 Czyli chodzi Ci o Equalizer. A to prawdę mówiąc nie wiem czy ten model to ma. Zadzwoń może do któregoś z salonów Denon Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peppardNEW Napisano 17 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 Pozwala ustawić, czy korektor ma być używany, czy nie. On: Korektor “Room EQ” jest stosowany. Off (Domyślne): Funkcja “Room EQ” nie jest używana. W zależności od wybranego trybu dźwięku, funkcję “Room EQ” można stosować do różnych głośników. Tak mam w instrukcji.W menu ta funkcja rooom eq jest na szaro,nie mogę w nią wejść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2022 No to znaczy że któraś inna funkcja to blokuje. Bo to akurat z instrukcji tego konkretnego amplitunera. W salonie Denona powinni pomóc. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts