Skocz do zawartości

Samoczynne włączanie NADa C338, przy odpaleniu PC w tej samej sieci

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Mam problem z automatycznym włączaniem NADa C338, przy uruchamianiu PC będącego w tej samej sieci. W aplikacji NADa na Andorida mam wyłączone wszystkie opcje auto. Próbowałem usunąć urządzenie w ustawieniach Windowa, niestety przy każdym ponownym uruchomieniu PC dodaje je z powrotem automatycznie. Dodatkowo przy włączaniu słuchawek po Bluetooth z odbiornikiem Creative BT-W3, nie są one wyszukiwane automatycznie, tak jak zawsze miało to miejsce. Mało tego, przy przełączeniu źródła w Win10 na odbiornik, dźwięk automatycznie leci przez kolumny podłączone do wzmacniacza. 

Prośba o pomoc, może ktoś spotkał się z podobnym problemem. 

• 1 year later...
Napisano
Dnia 23.09.2022 o 16:47, Patrykk napisał:

Witam,

Mam problem z automatycznym włączaniem NADa C338, przy uruchamianiu PC będącego w tej samej sieci. W aplikacji NADa na Andorida mam wyłączone wszystkie opcje auto. Próbowałem usunąć urządzenie w ustawieniach Windowa, niestety przy każdym ponownym uruchomieniu PC dodaje je z powrotem automatycznie. Dodatkowo przy włączaniu słuchawek po Bluetooth z odbiornikiem Creative BT-W3, nie są one wyszukiwane automatycznie, tak jak zawsze miało to miejsce. Mało tego, przy przełączeniu źródła w Win10 na odbiornik, dźwięk automatycznie leci przez kolumny podłączone do wzmacniacza. 

Prośba o pomoc, może ktoś spotkał się z podobnym problemem. 

Cześć!

Udało Ci się dojść do przyczyny samoczynnej aktywacji NADa?
Mam ten sam model i czasem bez przyczyny potrafi włączyć się na max głośności z jakąś muzyką, lub rozmową prowadzoną przy stole.
Wygląda na to, że czyiś system podłączony przez Chromecast łączy się z moją siecią domową i słyszę aktywność tego systemu.
Nieco dziwne...
Mariusz_