Kamil Belesa Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 Witam. Posiadam kino domowe harman kardon. Amplituner AVR 155, satelity sat ts11bq oraz subwoofer ts11. Słucham hardstyle, trance i czasami rock oraz relakcujące piosenki. Czasami słucham na 0 dB lub -5dB hardstyle i frontowe minimalnie wymiekają czasami bo przy takiej głośności dźwięk się zniekształca. Myślałem o tym żeby satelity center i surround zostawić a wymienić fronty na kolumny półkowe (nie mogą być kolumny podłogowe bo nie mam gdzie dać). Pytanie czy to jest sens i jakie kolumny by współgrały z satelitami harman kardon. Zastanawiałem się nad klipschem. Te oferty mi wpadły w oko: https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-podstawkowe-kef-iq10-CID99-IDPoZe5.html https://www.olx.pl/d/oferta/klipsch-r-51m-monitory-para-CID99-IDR5oR8.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 Kolumny Klipsch, Monitor audio, Magnat seria Quantum Które dokładnie? Zalezy od budżetu. Oczywiście używane. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Belesa Napisano 28 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2022 5 minut temu, Piotr Sonido napisał: Kolumny Klipsch, Monitor audio, Magnat seria Quantum Które dokładnie? Zalezy od budżetu. Oczywiście używane. Piotr W granicach 500-1000 zł używane. Myślę nad Klipsch r41m, r51m i nad kef iq10 które są w ogłoszeniach na olx. Z tym że klipsch z tych modeli są po 800-900 zł jako używane a kef 550 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 No to te modele nie. Magnat Quantum 673, 603, Klipsch RP160, RB61, Tych 41i 51 nie zdecydowanie nie. ELAC B6.2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Belesa Napisano 28 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2022 2 minuty temu, Piotr Sonido napisał: No to te modele nie. Magnat Quantum 673, 603, Klipsch RP160, RB61, Tych 41i 51 nie zdecydowanie nie. ELAC B6.2 Rozumiem, że elac b6.2 byłyby najlepsze do mojego zestawu? Elac b6.2 nie ma na olx w moim województwie na olx ani na wysyłkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 20 minut temu, Kamil Belesa napisał: Rozumiem, że elac b6.2 byłyby najlepsze do mojego zestawu? Elac b6.2 nie ma na olx w moim województwie na olx ani na wysyłkę. https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-debut-2-0-b6-2.html?gclid=CjwKCAjwvsqZBhAlEiwAqAHElUeAL7rk49fx2DPr1Neydt6AEz09SHRuHOdjlPG1kqMEM0rPlWcqfBoCKGsQAvD_BwE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Belesa Napisano 28 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2022 12 minut temu, Piotr Sonido napisał: https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-debut-2-0-b6-2.html?gclid=CjwKCAjwvsqZBhAlEiwAqAHElUeAL7rk49fx2DPr1Neydt6AEz09SHRuHOdjlPG1kqMEM0rPlWcqfBoCKGsQAvD_BwE Zauważyłem że impedancja to 6 om. Musi być 8 om Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 5 minut temu, Kamil Belesa napisał: Zauważyłem że impedancja to 6 om. Musi być 8 om Nie musi, Aczkolwiek Harmany faktycznie miewały z tym problem. To tylko stare JBL E. Tak to kolumn 8 omami to ze świecą szukać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Belesa Napisano 28 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2022 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Nie musi, Aczkolwiek Harmany faktycznie miewały z tym problem. To tylko stare JBL E. Tak to kolumn 8 omami to ze świecą szukać. Jakby nie chcę żeby spalił mi się amplituner bo jest mniejsza impedancja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts