Albert Nowak Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 (edytowany) Jestem nowy na forum i jeżeli był już taki temat to z góry przepraszam ale szukałem i nie znalazłem. Zamierzam zastąpić komputer w roli transportu do DAC i zastanawiam się nad odpowiednim (również finansowym) rozwiązanie. Najczęściej polecanym rozwiązaniem jest Pi4 + Digione Signature ale z bajerami (oddzielne zasilanie itd) wychodzi to już dość spora suma. Czy może ktoś próbował może wykorzystać jakiś konwerter typu Gustard u12 czy Musical V-link w tej roli, bo wyszłoby raczej sporo taniej? W sensie, że z USB maliny wychodzimy do takiego Gustarda i z niego po coaxie do DAC. Edytowano 29 września 2022 przez Albert Nowak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 Zanim dokupisz cokolwiek do maliny, sprawdź najpierw po USB po prostu do DAC ( Moim zdaniem super ) Warto też rozważyć gotowe rozwiązania jak Wiim Mini Streamer ( można wyjść optykiem do DACa ) czy Taga TWA-10B. Finansowo nie jest drożej a obsługuje się bardzo wygodnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Nowak Napisano 29 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2022 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Zanim dokupisz cokolwiek do maliny, sprawdź najpierw po USB po prostu do DAC ( Moim zdaniem super ) Tak zrobię ale może ktoś już to przerabiał? 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Finansowo nie jest drożej a obsługuje się bardzo wygodnie. Mi głównie chodzi o jakość dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 5 godzin temu, Albert Nowak napisał: Tak zrobię ale może ktoś już to przerabiał? Tak, przerabiałem swego czasu bardzo dużo tego łącznie z Allo DigiOne Signature z zasilaniem akumulatorowym na czystą stronę i iFi iPower na "brudną stronę". Zabawa super , ale czy jest taka różnica w dźwięku jak jest opisywana na wszelakich forach to bym nie powiedział. Możesz próbować, ja zrezygnowałem. Nawet mam jeszcze foty 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Nowak Napisano 30 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2022 8 godzin temu, Tomasz S. napisał: Tak, przerabiałem swego czasu bardzo dużo tego łącznie z Allo DigiOne Signature z zasilaniem akumulatorowym na czystą stronę i iFi iPower na "brudną stronę". Zabawa super , ale czy jest taka różnica w dźwięku jak jest opisywana na wszelakich forach to bym nie powiedział. Możesz próbować, ja zrezygnowałem. Nawet mam jeszcze foty To z czego składa się teraz u Ciebie transport? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 Z Wiim Mini. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 Ja mam 3ke i Allo Digione 1.2 Ale poluję na 4kę i wtedy po USB będę grał. Może za rok albo 2 będą dostępne Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Nowak Napisano 30 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2022 36 minut temu, Piotr Sonido napisał: Ja mam 3ke i Allo Digione 1.2 Ale poluję na 4kę i wtedy po USB będę grał. Może za rok albo 2 będą dostępne Piotr A do czego (jaki DAC) to USB będziesz wpinał 41 minut temu, Tomasz S. napisał: Z Wiim Mini. Jak w porównaniu z Maliną i nakładką? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 (edytowany) 46 minut temu, Albert Nowak napisał: Jak w porównaniu z Maliną i nakładką? Mi się podoba przerabiałem po kolei Yamahę wxad-10, Onkyo 6130 ( to był super sprzęt) , maliny z nakładkami i bez , wszystkie rozwiązania pc typu roon, audrivana, daphile, euphony, jriver itd. Nie w domu ale po różnych sklepach i znajomych słuchałem też innych. Wszystkie miały swoje plusy czy minusy. Czasem przeszkadzała mi cena, czasem funkcjonalność czy obsługiwane serwisy, czasem ilość dodatkowego sprzętu,czasem wygoda użytkowania. Trochę też chciałem się dowiedzieć o tym jak przesyłany jest dźwięk cyfrowo, co może na niego wpływać. Wydaje mi się ,że czasem to jest wybór typu woda z gazem czy bez jeżeli chodzi o samą jakość transportu jak się ma dobrego DACa. Edytowano 30 września 2022 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Dnia 30.09.2022 o 08:18, Albert Nowak napisał: A do czego (jaki DAC) to USB będziesz wpinał Chord Qutest, prawdopodobnie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts