Skocz do zawartości

Stereo do salonu 35m2 konkretne wymagania

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie Państwa. Szukam zestawu stereo do salonu z aneksem kuchennym około 35m2. Obecnie mam soundbara i monitory studyjne przy pc. Natomiast chciałbym wieczorowymi porami usiąść z żoną i relaksować się przy muzyce. Co do charakterystyki brzmienia, którą lubię to bardzo duża szczegółowość, detaliczność z uspokojoną górą, dość dobrze wybijającym się dołem zachowując przy tym wszystko w równowadze.  I teraz powstaje pytanie ile trzeba wydać ? Na obecną chwilę mam około 5tyś. Na nie duże podłogówki znajdzie się miejsce w razie W. Zastanawia mnie kwestia amplitunera kontra wzmacniacz. Jestem bardziej skierowany ku pierwszej opcji ze względu na mnogość wyjść hdmi itp. Chcę odtwarzać muzykę z TV OLED (spotify, tidal) ale i również obejrzeć filmy. Myślę nad radiem DAB ale w sumie są radia internetowe. Także liczę na was, że nakierujecie mnie na dobry trop w kwestii wzmacniacz czy amplituner oraz doboru kolumn, marki sprzętu. Skłaniałbym się ku zakupowi używanych sprzętów. Pozdrawiam serdecznie i czekam na sugestie. W razie W mogę podesłać zdjęcie salonu.