Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Nie mogę edytować postu więc tu pisze, gdyż po powrocie do domu zajrzałem w instrukcje, a tam na końcu dopiero były schematy podłączeń. W wersji z sub out  pokazuje, ze należy podłączyć do złącza u góry. 

Napisano
21 godzin temu, stoik napisał:

Właśnie nie ma oznaczonego LFE, wtedy bym nie miał dylematu. Są dwa wejście Line R i L. Trochę się interesowałem (yt itp) i właśnie podawano, ze gdy jest LFE to w nie. Druga opcja była właśnie z dwoma Line R L i tam podawali, ze się wpina dwa sygnałowe z wyjścia na głośniki. A w Taga jest wyjście sub out. Na moje oko to chyba obojętne w które podłączę. Chyba, ze ten przewód typu „Y” i z wyjścia sub out jednym rozdzielić na dwa wejścia w subwooferze? Tylko czy to jest poprawne i nie wpłynie jakoś negatywnie na sprzęt?

A zobacz do instrukcji.

Możesz dla świetego spokoju zastosować kable Y. Sub bedzie się szybciej wzbudzał. Ale kabel a nie dodatkowy przełącznik.

15 godzin temu, stoik napisał:

Nie mogę edytować postu więc tu pisze, gdyż po powrocie do domu zajrzałem w instrukcje, a tam na końcu dopiero były schematy podłączeń. W wersji z sub out  pokazuje, ze należy podłączyć do złącza u góry. 

A no widzisz.

Piotr

Napisano

Dziękuje za wszystkie rady. Temat z subem myślę, że zamknięty.

W poniedziałek planuję kupić streamer Wiim mini by dopełnić funkcjonalność Tagi i to będzie koniec szaleństw audio na ten rok. Przynajmniej taki mam plan ;)

Przyszłościowo myślę o zamianie Tagi może na coś "ambitniejszego". Do tego to muszę trochę poczytać forum lub skorzystać z wcześniejszej rady Michała i zapolować na MusicCast MCR-N670D, jednak widzę, że z dostępnością na te chwilę bardzo słabo. Chyba tylko w jednym sklepie trafiłem. Czyżby koniec produkcji, czy wojna itp odbija się na dostępności?

• 1 month later...
Napisano

Odkopie. Jak ten ampli od Taga wypada? 

Chodzę cały czas koło niego, aż zdrożał do 1500zł i się zastanawiam czy warto go łączy z jakimiś podłogówkami do ok 1400zł (nawet używka)?

Tage testowałem w sklepie z Taga 5-6F SE, ale nie poczułem niskich tonów przy umiarkowanym odsluchu.

Spotkałem się też z opinią, że ta moc 2x75W jest sporo zawyżona. Podłączyłem też panasa pmx92 o mocy 2x65W po Indinia Line 561 i mimo takiej mocy, rozmową można było zagłuszyć te głośniki, ale gdy podpiałem pod nie Denona RH800 to już było wystarczająco głosno ;)

A już wogóle głośno zrobiło się na denon ceol n10 ale podpiety już pod mocniejsze glosniki, gdzie na polowie glosnosci było naprawde przyzwocie glosno w salonie.

Już sam nie wiem jak to tymi z mocami jest.